vrijdag 26 februari 2016

Israeli gedood door ''vriendelijk vuur", een andere gewond door messteken

Een Israelische veiligheidsagent in de nederzetting Ma'ale Adumim is donderdagavond zeer ernstig  gewond geraakt  doordat hij werd aangevallen door een Palestijn met een mes. Volgens de Isarelische politie werd de 47-jarige man, die bewaker was in een supermarkt meerdere malen gestoken door een Palestijn die wist te ontkomen. De politie zoekt de dader, Palestijnse werknemers hebben tot zondag een verbod gekregen Ma'ale Adumim te betreden.
Woensdag werd eveneens een Israeli zwaar gewond bij een aanval van een Palestijn, maar dat was niet het gevolg van het gevolg van messteken maar van een Israelische kogel. De man, de 30-jarige reserve-kapitein van de luchtmacht Eliav Gelman uit de nederzetting Karmei Tzur, stierf later in het ziekenhuis.
Gelman werd neergeschoten in het Gush Etzion Bloc tegelijk met een Palestijn die een aanval zou hebben willen plegen met een mes. Ook de Palestijn, de 26-jarige leraar Mamdouh Amro uit Hebron,  belandde in een ziekenhuis maar hij overleefde. Volgens berichten in de Israelische pers was niet direct duidelijk wie het fatale schot had gelost. Zowel militairen als een bewapende kolonist zouden het vuur hebben geopend op de Palestijn en de Israeli die naast hem stond. Het is zeker al de derde keer sinds oktober dat een Israeli in dit soort omstandigheden wordt gedood door ''vriendelijk vuur''.  

Geen opmerkingen:

Honger wordt acuut, maar de VS houden voor de derde keer een bestand in Gaza tegen

Met moeite is nog een vrachtauto te onderscheiden. (Foto Arab48) De VS hebben een zware verantwoordelijkheid op zich geladen door dinsdag vo...