vrijdag 26 februari 2016

Vrijdag: weer Palestijn gedood.

Updated. Israelische militairen hebben vrijdag weer een Palestijnse tiener doodgeschoten op de bezette Westoever. Dat gebeurde bij een checkpoint in de buurt van de nederzetting Beit El bij Ramallah. Hij zou een mes gehad hebben en volgens een woordvoerder van het Israelische leger wilde hij de soldaten aanvallen. Geen van deze soldaten liep ook maar een schrammetje op. De jongen werd later geïdentificeerd als de 17-jarige Mahmoud Mohammad Ali Sha’lan. Hij was met meerdere kogels neergeschoten en en aan zijn lot overgelaten tot hij was doodgebloed. Zondag wordt sectie uitgevoerd op zijn lichaam, daarna wordt hij begraven. Sha'lan had de Amerikaans nationaliteit. Gelukkig voor Israel protesteren de Amerikaanse autoriteiten echter alleen als Joden met de Amerikaanse nationaliteit worden gedood.
Sinds 1 oktober zijn nu al meer dan 180 Palestijnen op deze wijze gedood. Veruit de meesten van hen hadden gearresteerd kunnen worden in plaats van te worden doodgeschoten. Van een niet te verwaarlozen aantal van hen staat vast dat ze helemaal niets in de zin hadden.
In Gaza kwam vrijdag een vijfjarig jongetje om doordat een granaat ontplofte, die daar nog was achtergebleven sinds de Israelische slachtpartij van 2014.
Donderdagavond werd een Israelische veiligheidsagent in een supermarkt in de nederzetting Ma'ale Adumim levensgevaarlijk door messteken gewond. Een dag eerder schoten Israeli's bij de Gush Etzion kruising per ongeluk een kolonist/landgenoot dood toen ze een Palestijn wilden doodschieten.

Geen opmerkingen:

Militairen plegen nieuwe coup in Sudan

Generaal Burhan in 2020 met de toenmalige Amerikaanse minister Pompeo (Foto State Department) Het leger van Sudan heeft maandagochtend opnie...