zondag 14 februari 2016

Israeli's doden vier Palestijnse tieners in twee dagen

Israelische militairen hebben zondag zaterdag en zondag in totaal vier Palestijnse tieners doodgeschoten. Het totaal aantal Palestijnen dat sinds de onrust i n oktober begon is doodgeschoten door Israelische militairen, politie of kolonisten, ligt nu erges rond de 180.
Twee 15 jarige jongens werden zondagmorgen gedood in de buurt van Jenin. Dat gebeurde toen Israelische militairen gingen kijken na een melding dat Palestijnse kinderen bij Araqa in de buurt van Jenin stenen gooiden. Volgens een melding van het leger werden ze daarbij beschoten en schoten ze terug, aldus het persbureau Ma’an.  Palestijnse bronnen bevestigden later dat toen de 15-jarige Nihad Waqed (links op de foto) en de evenoude Fuad Waqed, beiden uit Araqa, werden doodgeschoten.

De krant Haaretz voegde toe dat één van de jongens een ''zelfgemaakt wapen'' bij zich had en de andere een mes.  Er raakten geen soldaten gewond. (Je vraagt je af hoe gevaarlijk dat ''zelfgemaakte geweer'' dan wel was, lijkt mij. In iedere geval lijkt het onwaarschijnlijk dat het mes van de andere jongen  is afgegaan, AbuP.).


Iets later zondag werd een 17-jarige jongen doodgeschoten bij het Mazmuriya checkpoint bij Jabal Abu Ghoneim (de Israeli's hebben het geannexeerd als Har Homa) ten westen van  Bethlehem. The Times of Israel meldde op gezag van de agenten die hem doodschoten dat ''een man op het checkpoint afrende met een mes''.  Eén van hen zag dat op een veiligheidscamera en waarschuwden anderen die hem daarna doodschoten. Palestijnse bronnen identificeerden hem als Naim Ahmad Yousif Safi (17) uit het dorp al-Ubeidiya ten oosten van Bethlehem.
Kilzar al-Eweiei
De 18-jarige Kilzar al-Eweiei  uit Hebron die zaterdag werd doodgeschoten in de buurt van de Ibrahimi-moskee, had nog geleefd als de Israeli's medische hulp hadden toegelaten in plaats van haar op de plek waar ze was neergeschoten te laten doodbloeden. Dat blijkt uit een autopsie, zo heeft het hoofd van het Palestijnse openbaar ministerie in Hebron, Ashraf Mishal, zondag bekendgemaakt. Het meisje dat werd neergeschoten nadat ze een Israelische soldaat zou hebben aangevallen en een Palestijnse voorbijganger had verwond, werd door drie kogels getroffen.  Eén trof haar in de elleboog, één in de borst en een derde ging door haar long en bleef zitten in haar nek. De patholoog-anatoom stelde vast dat ze overleed door een massale bloeding in haar long en dat ze gered had kunnen worden als er tijdig hulp was geboden.

Geen opmerkingen:

Israel heeft weinig moeite met 300+ projectielen, vier doden, 60 gewonden op de Westoever

Honderden probeerden zondag weer naar het noorden te gaan....(foto Ma'an News)  Iran stuurde zondagavond meer dan  300 drones, geladen m...