dinsdag 1 maart 2016

Eén Palestijn gedood en 12 gewond nadat Israeli's per ongeluk vluchtelingenkamp binnenrijden

Iyad Sajadiyya
Israelische militairen hebben maandagnacht een Palestijn doodgeschoten in 12 anderen verwond in het Qalandiyya-kamp bij Jeruzalem. Dat gebeurde tijdens botsingen die uit braken nadat twee leden van een Israelische militaire undercover eenheid per ongeluk op weg naar de nederzetting Beit El het kamp binnen waren gereden, kennelijk misleid door hun ''Waze'' navigatie systeem voor smartphone, of omdat ze niet goed hadden opgelet.
De twee werden met stenen bekogeld, hun jeep brandde uit na te zijn getroffen door een molotov-cocktail, en zijzelf wisten zich in het donker in tuinen lange tijd schuil te houden. De doden en gewonden vielen nadat legereenheden in het wilde weg schietend tussenbeide waren gekomen.
De 22-jarige Iyad Omar Sajadiyya, student journalistiek aan de Quds-universiteit in Abu Dis, werd door het hoofd geschoten en overleed. Twaalf anderen werden naar ziekenhuizen vervoerd, vier van hen waren eveneens getroffen door scherpe munitie, zes door zogenaamde ''rubberkogels'' (met rubber overtrokken stalen cilinders) en twee door traangasgranaten.
Ook helikopters en bulldozers namen aan de zoektocht deel. Een huis dat toebehoorde an de familie al-Salayma raakte in brand nadat het was getroffen door geweervuur en traangasgranaten. Sinds oktober zijn tenminste 10 inwoners van het Qalandiyya-kamp door Israelische militairen doodgeschoten. De helft bij al- of niet vermeende aanvallen met messen, de andere helft tijdens onlusten.

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...