zondag 20 maart 2016

Brandstichting in het huis in Duma van de enige getuige van de moord op de familie Dawabshe

Onbekenden hebben zaterdagnacht brand gesticht in een huis in het dorp Duma, bij Nablus.  Het huis behoort toe aan Ibrahim Dawabshe, de   enige getuige van de brandstichting op 30 juni van het afgelopen jaar, die Saad en Riham Dawabshe doodde, evenals hun 18 maanden oude zoontje Ali. Diens broertje Ahmad, nu vijf jaar, was de enige overlevende. Het huis van Ibrahim Dawabshe is ongeveer 10 meter verwijderd van het huis van Saad en Riham.
Ghassan Daghlas, de man die voor de Palestijnse Autoriteit de activiteiten in de nederzettingen volgt, vertelde Ma'an dat de aanvallers om ongeveer 2 uur 's nachts een raam van het huis van Ibrahim Dawabshe braken en molotovcocktails naar binnen gooiden. De familie lag op dat moment te slapen. Ibrahim Dawabshe en zijn vrouw raakte gewond door het inademen van rook. Ze zijn overgebracht naar het Rafidiya ziekenhuis in Nablus.
Luba al-Samri, woordvoerder van de Israelische politie, zei dat de politie een onderzoek instelt en dat nog niet duidelijk is wat de motieven achter de aanval zijn. Maar Daghlas zei dat de manier waarop werd aangevallen, de timing en het soort molotovcocktails die waren gebruikt allemaal wezen op Israelische kolonisten.
Inwoners van Duma zeiden dat zondagmorgen botsingen plaatsvonden tussen honderden schoolkinderen en de Israelische strijdkrachten in het dorp. Een 15-tal meisjes had problemen met traangas dat de troepen hadden afgevuurd en een Israelische soldaat werd getroffen door een steen in zijn gezicht en per ambulance afgevoerd.
Na de brandstichting van afgelopen juni verrichtte Israel een par arrestaties. In januari werden twee Israeli's in staat van beschuldiging gesteld wegens moord en medeplichtigheid aan moord.

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...