zaterdag 19 maart 2016

Zaterdag: Israeli's doden 17-jarige Palestijn in Hebron, de zevende deze week

Israelische militairen hebben zaterdag opnieuw een Palestijn doodgeschoten, ditmaal in Hebron, in de buurt van de Ibrahimi moskee. Volgens de Israelische politie had hij een militair gestoken. Hij zou een mes hebben getrokken toen hem bij het Abul Rish checkpoint gevraagd werd zijn ID te tonen en daarbij zou hij een soldaat aan het hoofd hebben verwond. 
Ooggetuigen meldden echter dat de jongen gevraagd werd zijn ID te tonen, dat ze hem even lieten wachten en vervolgens het vuur op hem openden. Zoals gewoonlijk werden medische hulpverleners daarna tegengehouden. De vader van de gedode jongen Abdullah Muhammad al-Ajlouni (17) uit Hebron kreeg een telefoontje van de militaire autoriteiten om te melden dat zijn zoon was doodgeschoten. Alle ingangen naar de Ibrahimi moskee werden vervolgens afgesloten.
Volgens de gegevens van Ma'an was al-Ajlouni de 201 Palestijn die werd gedood sinds 1 oktober. Anderen komen tot het getal 207. Hij was de zevende Palestijn die deze week werd doodgeschoten.  Of de achtste, als we de man meerekenen  die twee weken na te zijn gewond de afgelopen week overleed.

Geen opmerkingen:

Israel valt voor de vierde keer het Shifa-ziekenhuis aan

Het Shifa-complex brandt (foto van X)  Israelische troepen zijn maandagnacht opnieuw het Shifa-ziekenhuis in Gaza-stad binnengevallen. Tanks...