maandag 21 maart 2016

Israel gaat opnieuw 120 hectare grond onteigenen, ditmaal in het district Nablus


De Israelische ''Burgerregering'' (de bedrieglijke naam van het militaire bestuur van de Westoever) is van plan 1.200 dunam (120 hectare) land in het district Nablus te onteigenen en tot ''staatsland'' te verklaren. Ghassan Daghlas, de functionaris van de Palestijnse Autoriteit die de activiteiten van de nederzettingen in het noorden van de Westoever in de gaten houdt, meldde dat de dorpen al-Luban as-Sharqia, as-Sawiya en Qaryut daartoe een officiële aankondiging hebben ontvangen.
Volgens het Applied Research Institute in Jeruzalem heeft Israel de afgelopen tientallen jaren land onteigend bij Qaryut om er de nederzettingen Eli, Shilo en Mizpe Rachel te vestigen, plus tenminste een tiental zogenaamde ''outposts'' en twee militaire bases. Onteigeningen als de nu aangekondigde hebben tot doel uitbreiding van de nederzettingen mogelijk te maken. De Israelische Coördinator van Regeringactiviteiten in de (bezette) Gebieden (COGAT) reageerde niet op vragen van Ma'an omtrent de zaak.
Israel verklaarde vorige week 2.342 dunams (234 hectare) land ten zuiden van Jericho tot "staatsland”.  Dat volgde op de confiscatie in 2014 van 500 hectare (5.000 dunam) in het district Bethlehem. De NGO Vrede Nu gaf vorige week als zijn mening dat de Israelische regering de politiek van de grote onteigeningen van de jaren '80, voorafgaand aan het ''Oslo vredesproces'' opnieuw heeft laten herleven.

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...