woensdag 16 maart 2016

Israel verwoest drie huizen

Israelische strijdkrachten hebben woensdag drie Palestijnse gebouwen verwoest onder het voorwendsel dat ze geen vergunning hadden. In al-Khader ten zuiden Bethlehem ging een huis van twee verdiepingen van Joudeh Masoud Mousa tegen de vlakte. Het huis van 200 vierkante meter was nog in aanbouw. Het stond in de westelijke al-Sharaf wijk, op gebied dat behoorde tot "Area C". In Wadi Rahhal, meer naar het zuiden, werd een landbouwschuur gesloopt, die eigendom was van Amir Hussein al-Kamil.
In Oost-Jeruzalem, in de wijk Dahiyat al-Barid, werd een kledingzaak van 300 vierkante meter gesloopt. Het zou gebouwd zijn zonder vergunning. De eigenaar, Shadi Imtour, werd korte tijd vastgehouden.
De gemeente Jeruzalem kondigde ook twee slooporders af tegen twee huizen in het al-Thuri gebied van Silwan van de inwoners Ismael en Muhammad Abu Saloum. In de huizen, die 21 jaar geleden zijn gebouwd, wonen 11 mensen.
Volgens het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire aangelegenheden van de VN, OCHA, heeft Israel tussen 23 februari 23 en 7 maart 85 bouwsels vernield in Area C en Oost Jeruzalem, waaronder 17 structuren die waren geleverd als humanitaire hulp. Daarbij werden 96 mensen dakloos, onder wie 41 kinderen.

Geen opmerkingen:

Israel heeft weinig moeite met 300+ projectielen, vier doden, 60 gewonden op de Westoever

Honderden probeerden zondag weer naar het noorden te gaan....(foto Ma'an News)  Iran stuurde zondagavond meer dan  300 drones, geladen m...