dinsdag 8 maart 2016

Israeli's doden weer een vrouw met een mes

ID van de dode Fadwa Imteir
Israelische politiemannen hebben dinsdag in Jeruzalems Oude Stad weer een Palestijnse vrouw doodgeschoten. Zij zou een mes hebben gehad en in de Wad straat, die van de Damascus Poort leidt naar de Aqsa-moskee en de ''Klaagmuur'', hebben geprobeerd een Israelische politieman te steken.
Een getuige identificeerde de vrouw als de 50-jarige Fadwa Ahmad Abu Tir uit de wijk Um Tuba in Oost-Jeruzalem. De getuige vertelde het persbureau Ma’an dat de Israeli's haar met meerdere kogels neerschoten en haar daarna lieten doodbloeden, terwijl zij omstanders en paramedici verhinderden dichterbij te komen. In een verklaring van de politie heette het dat de agenten ''professioneel hadden gehandeld en door snel te schieten de dreiging hadden geneutraliseerd''. Er werd geen enkele Israeli gewond.
Na de gebeurtenis zwermden grote aantallen Israelische soldaten en grenspolitiemannen uit over de Oude Stad en alle poorten naar de Aqsa-moskee werden gesloten. Met de dood van Fadwa Abu Tir nadert het aantal Palestijnen dat sinds 1 oktober op een vergelijkbare manier werd gedood in plast van te worden gearresteerd de 190.
Bij het Qalandia checkpoint in de buurt van het gelijknamige vluchtelingenkamp werd overigens dinsdagmorgen een jonge vrouw aangehouden die een mes in haar tas had. Zij zou hebben bekend daarmee een Israeli te hebben willen steken. Het mes werd ontdekt toen haar tas door de röntgen machine ging. Hoe ze had willen aanvallen terwijl het mes in haar tas zat, is niet bekend.
In Hebron werd dinsdag een huis van twee verdiepingen gesloopt van de familie Skafi.  Ibrahim Skafi (22) reed op 4 oktober in Halhul twee leden van de Israelische grenspolitie aan. Hij werd ter plekke doodgeschoten. Eén van de twee politiemannen overleed later aan zijn verwondingen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja en dus wat is het probleem Abu.
man o man ......

Abu Pessoptimist zei

.....schoten haar met meerdere kogels neer ..... lieten haar doodbloeden....

Honger wordt acuut, maar de VS houden voor de derde keer een bestand in Gaza tegen

Met moeite is nog een vrachtauto te onderscheiden. (Foto Arab48) De VS hebben een zware verantwoordelijkheid op zich geladen door dinsdag vo...