vrijdag 18 maart 2016

Vrijdag: Israelische militairen schieten man dood en arresteren en twee

Israelische militairen hebben vrijdag weer een jonge Palestijn doodgeschoten. Twee anderen werden gearresteerd verdacht van het willen plegen van een aanval de nederzetting Sha'are Binyamin. De gedode Palestijn werd geïdentificeerd als Mahmud Ahmad Abu Fanunah (21) uit het district Hebron.
Een woordvoerder van het leger zei dat Abu Fanunah, gewapend met een mes, uit zijn auto kwam en soldaten wilde aanvallen bij de Gush Etzion kruising ten zuidwesten van Bethlehem. Soldaten openden het vuur en doodden de man.
Een getuige vertelde Ma'an echter dat de Palestijn kwam aanrijden vrijwel tegelijk met een Israelische kolonist, die stopte op het kruispunt om iets tegen de soldaten te zeggen, waarbij hij wees op de auto van de Palestijn. De Palestijn stopt eveneens en stapte uit zijn auto-- "waarbij hij niets in zijn handen had".De Israeli's openden niettemin het vuur en schoten hem dood. Hisham Abu Shaqra, een verslaggever van het Turkse persbureau Anadolu, nam de gebeurtenis op. Hij werd door de Israeli's gearresteerd.
Kort na deze gebeurtenis maakte de Israelische politie bekend dat zij twee Palestijnse  minderjarigen  had opgepakt bij de ingang van de industriële zone van de nederzetting Sha'are Binyamin ten noordoosten van Jeruzalem. Volgens politiewoordvoerster Luba al-Samri zagen Israelische militairen  twee jongeren uit een auto met Palestijnse nummerborden stappen die hun wantrouwen wekten. Zij fouilleerden hen en vonden twee messen. Volgens al-Samri had een eerste onderzoek uitgewezen dat ze een aanslag wilden plegen. Ze werden opgepakt en de politie zoekt nog naar degene die hen naar Sha'are Binyamin had gebracht.
Bij de Gush Etzion kruising zijn sinds begin oktober tenminste Palestijnen gedood en drie Israeli's, terwijl twee 14-jarige Palestijnse kinderen werden doodgeschoten in de Rami Levi supermarkt in Sha'are Binyamin, nadat zij een Israelische hadden gedood. Sinds begin oktober zijn meer dan 200 Palestijnen en iets minder dan 30 Israeli's gedood.

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...