dinsdag 15 maart 2016

Inwoner Qalandiya kamp overlijdt 14 dagen na oplopen verwonding

Een inwoner van het Qalandiya kamp bij Jeruzalem is dinsdag overleden aan de gevolgen van een verwonding die hij opliep tijdens een Israelische inval in het kamp, twee weken geleden. De familie van de 24-jarige Nahid Fawzi Imteir vertelde Ma'an dat hij overleed in het Hadassah ziekenhuis in Jeruzalem. Imteir liep een schotwond op op 1 maart toen grote aantallen Israelische militairen het kamp bestormden om twee soldaten te redden. Tijdens de daarop volgend rellen schoten de Israeli's  22-jarige Iyad Omar Sajadiyya dood; 12 anderen onder wie Imteir raakten gewond.
The twee soldaten reden volgens Israelische media het kamp binnen na te zijn verdwaald. Zij vluchtten te voet nadat hun auto door molotov cocktails in brand was geraakt. Israelische troepen  kwamen de twee daarna zoeken.
Ten minste 11 inwoners van het kamp zijn nu gedood sinds begin oktober een nieuwe golf onlusten in de bezette gebieden begon. Ongeveer de helft van hen werd gedood toen zij probeerden aanslagen te plegen. 

Geen opmerkingen:

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...