woensdag 2 maart 2016

Woensdag: Israeli's schieten weer twee Palestijnse tieners dood

12670787_10153670087808801_2168678780025943400_n


Israelische militairen hebben woensdagmorgen weer twee Palestijnse tieners doodgeschoten, Dat gebeurde in de nederzetting Eli ten zuiden van Nablus, waar zij een Israelisch kolonist zouden hebben aangevallen. Het Palestijnse ministerie van Gezondheid identificeerde de twee jongens als Labib Khaldoon Anwar Azzam en Muhammad Hisham Ali Zaghlawan uit het dorp Qaryut. Beiden waren 17 jaar oud. Volgens een woordvoerster van het leger waren ze de nederzetting binnengedrongen en vielen ze de kolonist aan met ''messen en knuppels toen hij zijn huis verliet''. Ook werden later in de buurt een pistool gevonden. Volgens Israelische kranten was de kolonist in militair uniform en ging hij op weg naar zijn legereenheid.
De man vluchtte volgens de krantenberichten zijn huis in en riep via de telefoon hulptroepen op die de Palestijnen liquideerden. De man zelf raakte lichtgewond.
 Inwoners van het dorp Qaryut vertelden het persbureau Ma'an dat de twee tieners dinsdag waren verdwenen nadat zij hun avondgebed hadden volbracht en dat hun families hen tevergeefs hadden gezocht. Beiden waren leerlingen van een middelbare school.

1 opmerking:

Freek Kraak zei

Dit is de zoveelste keer. Gewoon arresteren kan blijkbaar niet?

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...