vrijdag 19 april 2024

Israelische actie doodt weer zes mensen in Tulkarem

Qais Nasrallah (Wafa)

Een Israelische razzia op Tulkarem en het bijbehorende kamp Nur Shams heeft vrijdag de hele middag geduurd. Er zijn zes doden gevallen en grote verwoestingen aangericht. In de vroege middag werd de 30-jarige Salim Faisal Ghanem uit Nur Shams doodgeschoten. Hij was de broer van Amer en Ahmed Ghanem die in oktober werden gedood bij een aanval op het kamp.

 In de middag gingen bulldozers te keer terwijl de straten aan alle kanten waren afgesloten door militaire voertuigen en verkenningsvliegtuigen over het kamp vlogen.  De bulldozers. één van hen een D-9, braken de straten op en vernielden de infrastructuur, zoals de waterleiding en de riolering, terwijl ze muren en winkels en delen van huizen verwoestten. Ook werden dammen opgeworpen bij de in- en uitgangen van het kamp en elektriciteitspalen omver gehaald zodat er uitgebreide stroomstoringen optraden. 

Later in de middag kwam er een bericht dat er een speciale militaire eenheid een huis in de Ayadeh-buurt in het kamp binnenviel en daar vier mannen vermoordde die er hun toevlucht hadden gezocht. Eén van hen zou de leider zijn van de Verzetsbrigade van Tulkarem, een man die Mohammed Jabar heette. In december hadden ze ook al eens geprobeerd hem te pakken te krijgen. Hoe de anderen heetten werd niet meteen duidelijk. Hun lichamen werden door de Israeli's in beslag genomen. 

In de avond meldde het ministerie van Gezondheid nog een slachtoffer: de 16-jarige Qais Fathi Nasrallah was dood aangeleverd bij het Regeringshospitaal van Tulkarem met schotwonden. Hij was onder meer in zijn hoofd geschoten in het noorden van het kamp. De Palestijnse Halve Maan kwam om met een klacht: één van hun ambulancemedewerkers was tijdens zijn werk in zijn voet geschoten. Hij belandde in het ziekenhuis. Het aantal doden op de Westoever als gevolg van Israelisch optreden is door de zes nieuwe doden gestegen naar 474 sinds 7 oktober. 


Geen opmerkingen:

Israel is begonnen met de evacuatie van Oost-Rafah in verband met een aanval

                                                              (Foto Ma'an News) Israel is maandag begonnen met het geven van opdrachten ...