zaterdag 17 augustus 2024

Nazi-praktijken

Deze 'practical joke' van het meest morele leger ter wereld had ik nog in petto gehouden. Dit was namelijk met recht een driedubbel smerige oorlogsmisdaad. Het ging om een bombardement waarbij  een vrouw, haar drie dagen oude tweeling (een jongen en een meisje), en de grootmoeder van de kinderen werden weggevaagd. 
Waarom? Dat is niet helemaal duidelijk. Misschien omdat de vrouw arts was en artsen worden in Gaza bij bosjes gedood. Waarschijnlijker is dat het was omdat ze op Facebook had opgeschreven hoe ze getuige was geweest van schoten op kinderen, die vanuit een drone in het hoofd werden getroffen en  haar het zwijgen moest worden opgelegd.
Zoals op de foto is te zien, werd een raket uitgezocht die alleen dit appartement zou verwoesten. Kennelijk was gewacht tot de vrouw weer thuis en lag bij te komen van een keizersnede. Het beslissende moment was toen de vader, Mohammed Abu al-Qumsan, aangifte van de geboorte deed in een regeringskantoor. Waarschijnlijk werden ze geholpen doordat de aangifte meteen ook in Israel werd geregistreerd en de kinderen een nummer hadden gekregen in de Israelische basis-administratie. Hoe dan ook, toen de vader naar buitenkwam met de twee geboortebewijzen kreeg hij een telefoontje dat hij beter naar het ziekenhuis kon gaan. Israelische militairen en administrateurs hadden een fraai resultaat geboekt. De Grüne Polizei en de Luftwaffe zouden deze samenwerking niet hebben kunnen verbeteren.      

2 opmerkingen:

BenvR zei

In de afgelopen jaren is mijn houding ten opzichte van Israel radicaal veranderd. Naarmate ik mij meer en meer verdiepte in het ontstaan en het vervolg van dit land en haar bewoners is bij mij langzamerhand elke rechtvaardiging verdwenen om een veilige plek te gunnen aan Joden na de vreselijk Holocaust tijdens WO2, waar Joden vermoord werden omdat ze Jood waren.
Elke argument om het ontstaan van Israel te billijken, is mij uit handen geslagen nu de akelige gevolgen van apartheid en genocide door een groot deel van de Israëlische bevolking wordt omarmt en toegejuicht. Was er geen andere keus na de traumas van 40-45?

Met de huidige Nakba 2 in Gaza en Westoever is de herinnering van de Holocaust door Israel voorgoed bezoedeld.

Abu Pessoptimist zei

Ik kan je niet helemaal ongelijk geven, maar wat er ook gebeurt, je kan ook niet het bestaansrecht van een paar miljoen mensen in twijfel aan trekken. Israel zal met de naweeën van hun genocide blijven zitten. Ze zullen ermee moeten leren leven.

Ontploffende piepers maken duizenden gewonden onder Hezbollah-leden en doden er negen

Drukte bij een ziekenhuis in Beirout  Israel heeft een  nieuwe criminele truc uitgevonden, zo mogen we tenminste veronderstellen:  ontploffe...