maandag 14 juni 2010

Aanvallen op Israëli's.. en de keerzijde

Foto AP

Het komt niet heel vaak meer voor de laatste tijd, maar toch twee aanvallen van Palestijnen op Israëli's in minder dan een week  Boven de foto van een politiewagen die maandagmorgen door een onbekende schutter werd beschoten in de heuvels nabij Hebron op een rit van Beer Sheba naar Hebron. Eén politieman werd gedood, twee raakten gewond, een door een schot in de borst, de andere door een schot in de schouder. 
Afgelopen donderdag werd een moeder met haar drie kinderen plus een buurman gedood in de nederzetting Itamar bij Nablus. De man was de nederzetting binnengedrongen en was het huis van de vrouw en haar kinderen binnengelopen en daar begonnen te schieten. Het huis raakte in brand. De schutter ontkwam, Itamar is één van de nederzettingn die het vaakst in het nieuws is wegens geweldpleging van haar bewoners jegens Palestijnse buurdorpen en hun eigendommen.
Haaretz meldt de keerzijde van de moord: onderzocht wordt of bezoekers van de begrafenis van de slachtoffers in Itamar vrijdag, verantwoordelijk waren voor het doodschieten van een Palestijn
 Begrafenis in Itamar
 Ma'an News meldt de keerzijde van de aanval op de politiemens bij Hebron. Het grote hoeveelheid veiligheidstroepen zocht na de moord de omgeving af. Het kamp Al-Fawar werd afgezet, dorpen en steden als Al-Dura en As-Samu werden doorzocht. Een motorrijder werd gearresteerd  In Al-Dura werd een bus met scholieren die op weg waren naar hun  eindexamen bij een roadblock tegengehouden.  .

Geen opmerkingen: