zondag 9 oktober 2016

Twee dode Israeli's en één dode Palestijn bij schietpartij in Jeruzalem

Twee Israeli's zijn zondag gedood bij een schietpartij in Jeruzalem, bij het station van de sneltram bij de wijk Sheikh Jarrah. Zes anderen raakten gewond. De dader, een 39jarige Palestijn uit het bezette Silwan in Oost Jeruzalem, werd na een achtervolging door de politie waarbij hij om zich heen schoot en verschillend mensen verwondde, eveneens doodgeschoten.  
De twee gedode Israeli's waren een zestigjarige vrouw en een een dertigjarige politieman. Zij werden beschoten vanuit een auto. Een derde gewonde, die eveneens vanuit de auto werd geraakt, werd matig ernstig gewond. De aanvaller vluchtte daarna de wijk Sheikh Jarrah in, waarbij hij twee politiemannen verwondde, van wie één ernstig. Drie mensen liepen verder een shock of wonden van schampschoten op voor de politie de 39 jarige dader doodschoot.
Een woordvoerder van de politie maakte later bekend dat er een ''gag order'' (verbod bijzonderheden vrij te geven) was uitgevaardigd over verdere details van de schietpartij en de namen van de slachtoffers. Palestijnen in Silwan identificeerden de schutter niettemin als de de 39 jarige Misbah Abu Sbeih uit Silwan. Hij had een Israelisch identiteitsbewijs.

Geen opmerkingen:

Libanon heeft na 13 maanden dus eindelijk een nieuwe regering

Najib Mikati (Wikipedia) Libanon heeft na 13 maanden eindelijk weer een kabinet. Premier Najib Mikati, een telecommunicatie miljardair uit T...