woensdag 12 oktober 2016

Palestijnse jongere doodgeschoten bij ongereldheden in Silwan

Ali Atef Shuyukhi
Een 20-jarige Palestijn is dinsdagavond door een Israelische kogel gedood tijdens ongereldheden in de wijk Silwan van Oost Jeruzalem. Ali Atef Shuyukhi stierf enkele minuten na door scherpe munitie getroffen te zijn. De meningen waar hij werd getroffen lopen uiteen: Silwanic, de site van het informatiecentrum van de bewoners van Silwan, houdt het op een plek in het bekken, de persbureaus Ma'an en Wafa hebben het over respectievelijk de buik en de borst. Zeker is slechts dat hij korte tijd later overleed, terwijl ambulancepersoneel van de Rode Halve Maan door Israel ervan werd weerhouden hem te hulp te komen.
Het incident vond plaats rond 11 uur 's avonds. Israelische militairen vuurden traangas, rubberkogels en ook scherpe munitie af, terwijl jongeren molotov cocktails en vuurwerk gooiden. Een militaire jeep vatte vlam. Behalve Shuyukhi werd een andere jongere in een oog getroffen door een ''rubberkogel'', en waren er ook diverse gewonden door traangas.
 Shuyukhi was overigens pas kort geleden vrijgelaten uit een Israelische gevangenis na een straf van 15 maanden. Hij werd de afgelopen jaren meermalen gearresteerd en vastgehouden door de Israeli's. Zijn eerste arrestatie vond plaats toen hij 12 was. Hij werd enkele uren na zijn dood begraven door zijn familie, die bang was dat de Israeli's anders zijn lichaam zouden meenemen.

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...