donderdag 20 oktober 2016

Israeli's doden jongen van 15 met schot in de rug - hij zou met stenen hebben gegooid

Israelische militairen hebben donderdagavond bij de Beit Ummar kruising in het district Hebron in de zuidelijke Westoever een 15-jarige jongen doodgeschoten. Volgens de Israelische autoriteiten werd hij gedood nadat hij met stenen had gegooid. 
De plaatselijke activist Muhammad Ayyad Awad vertelde Ma'an News dat hij bij de noordelijke ingang van het dorp Beit Ummar het lichaam van een jongen op de grond had zien liggen. De jongen werd later geïdentificeerd als de 15-jarige Khalid Bahr Ahmad Bahr. Volgens Awad was hij in de rug geschoten en had de kogel zijn lichaam via de borst verlaten. 
Een Israelische legerwoordvoerder zei dat soldaten waren "aangevallen" door Palestijnse jongeren die hen met stenen bekogelden toen ze in Beit Ummar patrouilleerden. Volgens de woordvoerder werd een soldaat geraakt en licht gewond. Hij riep één van de stenengooiers toe te blijven staan, vuurde waarschuwingsschoten af en schoot daarna gericht. De woordvoerder voegde eraan toe dat het incident werd ''onderzocht'' (het Israelische legers staat bekend om haar ''diepgravende'' onderzoeken die de soldaten vrijwel altijd vrijpleiten, AbuP).
Volgens activist Awad hielden de soldaten een ambulance tegen die hulp wilde verlenen. Andere getuigen zeiden dat de soldaten weigerden de neergeschoten jongen eerste hulp te verlenen nadat hij was neergeschoten. De soldaten namen het lichaam van Bahr mee, maar Awad vertelde later dat de burgemeester van Beit Ummar te horen had gekregen dat het na onderzoek vrijdag zou worden vrijgegeven. Dan zal blijken of de jongen inderdaad van achteren is neergeschoten, en niet, zoals de Israeli's beweerden, tijdens een aanval.
Bahr was de 235ste Palestijn die door soldaten of kolonisten werd gedood sinds oktober 2015.

1 opmerking:

Anoniem zei

Het lichaam is nog steeds niet vrijgegeven. Protesten in het dorp. Net een 23 jarige man doodgeschoten die in de buurt van Beit Umar bij een illegale nederzetting een autoram had willen plegen. Zaterdag was er een demonstratie in Betlehem van Palestijnen die de lichamen van hun geliefden terug willen.
Jose

Nieuws van de nooit aflatende strijd om grond en zeggenschap op de Westoever

  Twee Palestijnen van de Westoever zijn gisteren overleden als gevolg van schotwonden die waren toegebracht door kolonisten. De twee waren ...