dinsdag 11 oktober 2016

Israel sloopt voor straf huis in Nablus

(Ma'an News)
Israelische militairen hebben dinsdagmorgen in Nablus op de Westoever het huis verwoest van Amjad Aliwi. Aliwi was door de Israelische inlichtingedienst ervan beschuldigd ''het brein'' achter een aanslag in oktober 2015 te zijn geweest waarbij twee kolonisten werden doodgeschoten. Hij is intussen tot twee keer levenslang veroordeeld plus nog eens 30 jaar.  
Volgens omwonenden bestormden tientallen soldaten het gebouw van drie verdiepingen in de buurt Khallat al Eiman waar al Aliwi en zijn  familie woonden. De familie werd naar een naburig appartement overgebracht, waar ze een paar uur werden vastgehouden, terwijl de sappers de muren van het appartement vakkundig omver haalden. Opblazen kon niet in dit geval, omdat dan veel meer appartementen gesneuveld zouden zijn.

Ma'an News kon niet achterhalen hoeveel mensen door de sloopactie dakloos zijn geworden. Het slopen van huizen als strafmaatregel is overigens een collectieve straf onder het internationaal recht en dus een oorlogsmisdaad.  
Uiteraard braken er botsingen uit tussen de troepen  en de omwonenden tijdens de sloop. Diverse mensen belandden in het ziekenhuis wegen verwondingen door zogenoemde ''rubberkogels'' of door traangas.  
.

Geen opmerkingen:

Israel opent het vuur op wachtenden op voedsel: ruim 100 doden en 726 gewonden

                                                                      Foto van X Het Israelische leger heeft donderdagmorgen een nieuw en ni...