woensdag 22 november 2017

Israel sloopt vijf huizen en twee stallen en waarschuwt anderen dat de sloop eraan komt

Jongetje mag toekijken hoe het Israelische leger zijn huis in Jiftlik in de Jordaanvallei met de grond gelijk maakt. (Twitter)

 Het Israelische leger heeft woensdag in totaal vijf huizen en twee stallen voor dieren afgebroken in twee wijken in Jeruzalem, in Jiftlik in de Jordaanvallei en in Masafer Yatta ten zuiden van Hebron. Verder kreeg een vijftal families in Deir Ballout bij Salfit te horen dat hun tenten zullen worden afgebroken en kreeg een groot aantal families bij Kafr Aqab, in de buurt van Qalandia ongewenst bezoek van militairen en technici. Daar staan een moskee, en ongeveer 140 appartementen in een aantal flatgebouwen op de nominatie om te worden gesloopt. Ze zijn te dichtbij ''de Muur'' gebouwd volgens Israel. 
In de wijken Shu'fat en al-Isawiya (Jeruzalem)  gingen twee huizen tegen de vlakte.  Ze waren gebouwd zonder vergunning. Dat in Shu'afat was van Mohammad Kamal Abu Khdeir, in al-Isawiya ging het om een van Sharif Moheisin. Dezelfde dag werden in al-Jiftlek in de Jordaanvallei een huis en een stal voor de dieren gesloopt van Rajab Abed.
In het dorp Deir Ballout, bij Salfit, kregen vijf families (samen 25 mensen) te horen dat ze zeven dagen hebben om hun tenten weg te halen. Zoniet, dan worden die tenten (waarin ze wonen) gesloopt.In het gebied Masafer Yatta, ten zuiden van Hebron, werden een metalen huis en een schuur voor de dieren omver gehaald.
In de buurt al-Matar, naast Kafr ‘Aqab en vlakbij Qalandia, ten noorden van Jeruzalem, braken tientallen militairen en technici in appartementen in om gegevens, ook van de bewoners, op te nemen. Een moskee en diverse gebouwen staan hier op de lijst om te moeten verdwijnen. Er lopen nog rechtszaken tegen de voorgenomen afbraak, maar het leger schijnt de zaak te willen klaren voordat ze bij de rechter voorkomen.
Eén van de te slopen flatgebouwen. (IMEMC)

Geen opmerkingen:

Militairen slaan man uit Gaza dood die via het Afscheidingshek naar zijn werk in Israel wilde

 Een 32-jarige man uit Gaza is maandagavond door Israelische soldaten doodgeslagen bij het ''Afscheidingshek'' in de buurt v...