woensdag 1 november 2017

Israelische soldaten schoten man dood omdat hij een checkpoint miste

Mohammed Abdullah Mousa
Israelische soldaten hebben dinsdag de 25 jarige Mohammed Abdullah Mousa doodgeschoten en zijn zuster, Latifa Mousa (33) verwond. De twee, afkomstig uit het dorp Deir Balllout in het district Salfit, reden in een auto in de buurt van de nederzetting Halamish ten noordwesten van Ramallah. Volgens het leger verdachten ze de bestuurder ervan een ''ramaanval'' met zijn auto te willen uitvoeren en zij openden het vuur. Later gaf het Districtscoördinatiekantoor toe dat de soldaten kennelijk ''bij vergissing'' het vuur hadden geopend.
Een neef van de dode Mohammed zei later dat Mohammed op weg was naar Ramallah om papieren voor zijn rijbewijs in orde te maken. Zijn zus was meegekomen omdat ze een school wilde uitzoeken voor een van haar vijf kinderen.
Toen ze werden beschoten was dat omdat Mohammed het (mobiele) checkpoint en het stopbord ervoor niet had gezien. De neef, Mousa Ballout, zei ook dat de soldaten hadden verhinderd dat een ambulance zijn getroffen neef te hulp kwam. Toen hij uiteindelijk naar een ziekenhuis werd vervoerd had hij zoveel bloed verloren dat hij overleed. De zuster wordt voor kogelwonden in haar schouder behandeld in een ziekenhuis in Ramallah.

Geen opmerkingen:

Israelische leger doet inval bij zeven mensenrechten- en civiele hulporganisaties

  Het Israelische leger heeft donderdagmorgen in alle vroegte in een verdere escalatie van het conflict met zeven Palestijnse mensenrechten-...