donderdag 4 september 2014

Israel maakt vijf mensen dakloos in Jeruzalem en sloopt drie huizen in de Negev

عائلة ابو نجمة تتفقد ما تبقى من منزلها عقب هدمه من قبل بلدية الاحتلال.(عدسة:عفيف عميرة/وفا)
De familie Abu Nijma inspecteert de rommel na het verwoesten van hun huis in Beit Hanina door de Israeli's.(Foto WAFA)

Israelische bulldozers onder begeleiding van politie-eenheden hebben woensdag een huis in de wijk Beit Hanina verwoest en een tweetal kamers van een ander huis, zo  meldt Ma'an News.
In deze twee kamers van 60 vierkante meter elk, die eigendom waren van Hajj Izz Abu Nijma, lagen goederen bestemd voor Gaza opgeslagen. De rijst, suiker, pasta en voedsel in blik werden met de kamers mee vernietigd.
Behalve de opslagruimten vernielden de Israeli's ook een huis waarin Abu Nijma's broer Nadim woonde met vier andere familieleden. En muur om het land en een schuur voor paarden, honden en ander vee werden eveneens omver gehaald.
Abu Nijma zei dat hij sinds 1996 tevergeefs bezig was geweest om bouwvergunningen los te krijgen. Israel geeft Palestijnen in Oost-Jeruzalem bijna nooit (bouw)vergunningen. Volgens de burgerrechtenbeweging ACRI (Association for Civil Rights in Israel) is slechts 14 procent van het land van het door Israel geannexeerde Oost-Jeruzalem bestemd voor de oorspronkelijke Arabische inwoners, en is sinds '67 twee derde van de grond van Palestijnen in de stad geconfisqueerd.   
Woensdag werden eveneens drie huizen gesloopt in het Bedoeïenendorp Umm Batin in de Negev, meldt Ma'an News. De sloop in Umm Batin vond plaats in het kader van de wat het Palestijnse lid van de Israelische Knesset Talab Abu Arar  tegenover Ma'an de ''oorlog tegen de Arabieren in de Negev'' noemde. Israel weigert een 35-tal Bedoeïenendorpen in de Negev te erkennen. Deze dorpen, met een totaal aantal inwoners van rond de 90.000 mensen,  moeten het al sinds de stichting van de staat Israel stellen zonder voorzieningen als elektriciteit, stromend water of openbaar vervoer. Israel wil hen dwingen te verhuizen naar een klein aantal stedelijke centra, waar ze niet hun traditionele landbouw of veeteelt kunnen bedrijven, los van hun stam- en familieverbanden raken en waar een grote mate van werkloosheid heerst.

Geen opmerkingen:

Israelisch-Amerikaans onderzoek: Israel schoot de kogel af maar het was vast geen opzet

  Het was wie dit had bedacht, Amerika, of de Israeli's. De Palestijnen hadden geweigerd de kogel over te dragen die Shireen Abu Aqleh h...