zaterdag 20 september 2014

Egyptische grenswacht doodt Palestijn


 Egyptische troepen op wacht aan de Egyptische kant van Rafah.

Een Egyptische militaire eenheid heeft zaterdag een Palestijn doodgeschoten die via een tunnel  probeerde Egypte binnen te komen. Twee anderen werden gevangengenomen. Het incident deed voor zich in de grensplaats Rafah.
De Egyptenaren zagen drie mannen uit een tunnel komen in de buurt van het Graf van de Onbekende Soldaat in Rafah. Ze riepen hen toe te blijven staan, waarop de mannen probeerden terug te rennen naar de tunnel,. De Egyptenaren openden daarop het vuur en schoten er één dood. De andere twee lieten zich daarna arresteren.

3 opmerkingen:

Daniella van den Akker zei

Je weet vast beter dan ik hoe dat zit aan die grens. Halve analfabeten uit Zuid Egypte die gebrainwashed zijn, zou dat een aardige omschrijvong zijn van de Egeyptische grenswachten? Egypte laat zich wel van zijn beste kant zien wb vluchtelingen, van de week op zee en nu hier.

Abu Pessoptimist zei

Daniella,
Ik heb dat nooit helemaal begrepen, de mentaliteit van de mannen daar aan de grens. Niet zo lang geleden schoten ze steeds Afrikaanse vluchtelingen dood die probeerden naar Israel te vluchten. Überhaupt, Egyptenaren met een uniform aan of in staatsdienst, ik begrijp ze niet. Hoe kun je verklaren wat op Raba'a el-Adawiyya is gebeurd?

Daniella van den Akker zei

Helaas is het denk ik wel te verklaren, maar je wordt er niet vrolijk van als je je daarin verdiept.

VN meldt: geweld Israelische kolonisten jegens Palestijnen neemt flink toe

Ik ben een aantal maanden geleden gestopt met het melding maken van de meeste gevallen van Israelische inbreuken op de mensenrechten - om tw...