dinsdag 23 september 2014

Israel schiet Syrische MiG neer

Israel heeft dinsdagmorgen een Syrisch MiG-21 jachtvliegtuig neergeschoten. Het toestel, dat vermoedelijk jacht maakte op Syrische rebellen maar boven het grondgebied van de door Israel bezette Golan hoogvlakte was gekomen, werd geraakt door een Patriot anti-raket-raket. Het stortte neer in de buurt van de plaats Quneitra aan de Syrische kant van de grens.
AFP
Patriot batterij
Het is volgens Haaretz voor het eerst sinds 1982 dat Israel een Syrisch vliegtuig neerschiet. In dat jaar vocht Israel tijdens de inval in Libanon met de Syrische troepen in de Beka'a vallei en schoot het een reeks Syrische vliegtuigen neer.

Syrië bevestigde het neerschieten en noemde het een daad van agressie. De Syrische staats-tv haalde een militaire bron aan, die stelde dat het neerhalen van het toestel de steun van Israel bevestigde voor de Islamitische Staat en Jabhat al-Nusra. Het neerschieten van de MiG vond toevallig plaats op dezelfde dag dat de VS voor het eerst luchtaanvallen uitvoerde op de Islamitische Staat in Syrië.

Geen opmerkingen:

Peuter Mohammed Tamimi overleden als gevolg van een Israelische kogel

  Mohammed Tamimi De 2,5 jaar oude peuter Mohammed HaythamTamimi uit Nabi Saleh is maandag in een Israelisch ziekenhuis overleden. Hij was v...