woensdag 18 september 2019

Israelische politie schiet vrouw van rond de 50 dood bij Qalandia-checkpoint

 Screenshot van opname door Palestijnen bij Qalandia. (Foto IMEMC).

Israelische politiemannen hebben woensdagmorgen vroeg een Palestijnse vrouw doodgeschoten bij het Qalandia-checkpoint dat toegang geeft tot Jeruzalem. Volgens de politie gaven de agenten de vrouw opdracht te stoppen maar gehoorzaamde ze daar niet aan. Zij zou een mes getrokken hebben, waarop ze werd neergeschoten. Volgens de politie was het schot gericht ''op haar benen''.
Palestijnse omstanders maakten een filmpje, waarop te zien is dat de politiemannen meerdere meters van haar waren verwijderd toen ze het vuur openden. De vrouw kan nooit een bedreiging zijn geweest.
Het slachtoffer was een vrouw van ongeveer 50 jaar, werd gezegd. Later bleek zij 25 jaar oud te zijn geweest en Ala' Nafeth Wahdan te heten. Nog weer later wrd dat gecorrigeerd: zij heette Naifa Mohammed Ali Kaabneh. Ze was afkomstig uit het Qalandia vluchtelingenkamp  Naifa bleef lange tijd hevig bloedend liggen tot een Israelische ambulance haar uiteindelijk naar het Hadassah ziekenhuis bracht. Daar bleek ze te zijn overleden.

Geen opmerkingen:

Israelische politie schiet een Bedoeìen dood bij de Aqsa-moskee

De Israelische politie heeft vrijdag omstrreeks middernacht een Bedoeïen uit de Negev doodgeschoten bij de Aqsa-moskee. Het was 26-jarige Mo...