zaterdag 28 september 2019

Deze vrijdag weer een dode in Gaza

Bij de 76ste Mars van de Terugkeer-demonstraties in Gaza is deze vrijdag opnieuw een jonge Palestijn gedood. Het was de 20-jarige Saher Awadallah Jaber Othman. Hij overleed in het Shifa ziekenhuis, enkele uren na in de borst getroffen te zijn met scherpe munitie. Tijden de demonstratie raakten 86 anderen gewond, van wie 40 met scherpe munitie. Vier van hen verkeren in kritieke toestand, onder wie een kind en een vrouwelijke medische hulpverlener. Onder de gewonden waren in totaal 22 kinderen, vier vrouwelijke medische hulpkrachten, vijf mannelijke medische hulpverleners en twee gehandicapte personen.
De aanvallen op de demonstranten waren deze week weer ernstiger dan een aantal keren ervoor. Daartegenover staat dat, onder meer ten oosten van Khan Younis, ook stenen,  molotov cocktails en vuurwerk naar de Israeli's aan de grens werden gegooid.
Verschillende Palestijnen raakten ook gewond door rechtstreeks op hen af geschoten traangasgranaten. Onder hen was de 21-jarige medische hulpverlener Salah al-Haj die een traangasgranaat in zijn linkertoog kreeg. Het aantal slachtoffers in Gaza sinds maart 2018, toen de Mars van de Terugkeer-protesten begonnen, staat met de dood van Saher Othman nu op 316.

Geen opmerkingen:

Israel is begonnen met de evacuatie van Oost-Rafah in verband met een aanval

                                                              (Foto Ma'an News) Israel is maandag begonnen met het geven van opdrachten ...