donderdag 19 september 2019

Israeli's doen inval bij mensenrechtenorganisatie Addameer in Ramallah

 (Foto Twitter)
Israelische troepen hebben deze donderdagmiddag in de Palestijnse stad Ramallah het bureau overvallen van Addameer, de mensenrechtenorganisatie en steunorganisatie voor Palestijnse gevangenen, meldt Addameer.  
De soldaten manen  vijf laptops mee, geheugenkaarten, drie harde schrijven van laptops naast diverse boeken en andere zaken die de organisatie toebehoren. 
De inval valt waarschijnlijk te verklaren uit de wijze waarop Israel het mensrechtenorganisaties steeds moeilijker maakt om naar behoren te functioneren. Zo is dit de derde inval in dit kantoor. De eerste was in 2002 en de tweede in 2012. 
 Addameer verzekert dat de inval geen invloed zal uitoefenen op de uitvoering van de taken van de organisatie ten behoeve van Palestijnse politieke gevangenen die te lijden hebben van arrestaties naar willekeur, martelingen en oneerlijke processen. 
Volgens Addameer is de inval onderdeel van een proces van systematische aanvallen op de Palestijnse ''civil society''. Met name zijn organisaties daarvan het doelwit die het opnemen tegen onder de bezetting begane misdaden en eisen dat die worden bestraft. Dit is een deel van de campagne van de bezetting om die organisaties de delegitimeren, hun fondsen af te pakken en hun bewegingsvrijheid te beperken.

Geen opmerkingen:

''Israel comitted war crimes and crimes against humanitarian law in Gaza''

  Israeli authorities are responsible for war crimes and crimes against humanity committed during the military operations and attacks on Gaz...