maandag 2 september 2019

Israel beschiet Libanon na aanval Hezbollah

Israelische soldatenm evacueren in Haifa een gewonde collega. 1 september. (foto via Twitter)

Israel heeft zondag ongeveer 40 granaten afgevuurd op Maroun al-Ras en Yaroun dichtbij de grens met Libanon. Ook zou er een luchtaanval zijn geweest. Volgens de Israelische militaire woordvoerder gebeurde dat nadat er een aanval van Hezbollah was geweest, waarbij met een aantal anti-tank-raketten was geschoten op een militaire basis in Noord-Israel.  
Volgens Hezbollah werd daarbij een Israelische tank vernield en de inzittenden gedood. Israel ontkende dat er slachtoffers waren. Volgens de militaire woordvoerder werd een ambulance geraakt en was er schade op de basis.  Onder meer Twitter vertoonde intussen een video van de evacuatie van een gewonde Israelische soldaat vanuit een helikopter naar het Rambam ziekenhuis in Haifa. Israel verklaarde echter later dat dit in scène was gezet en dat het ging om ''psychologische oorlogsvoering'' om Hezbollah op een dwaalspoor te brengen. Hoe geloofwaardig is dat? De geruchten dat er meer aan de hand was blijven aanhouden.
De aanval van Hezbollah was vorige week aangekondigd door Hezbollah's secretaris-generaal Hassan Nasrallah na een aanval van Israel in Syrië waarbij twee leden van Hezbollah waren gedood. De Libanese premier Saad Hariri riep zondag de VS en Frankrijk op tussenbeide te komen, maar maandag was de situatie aan de grens weer kalm.

Geen opmerkingen:

VN-commissie: Israel leverde geen bewijs dat UNRWA-personeel deelnam aan aanval

Bij de Columbia universiteit in New York vond een protest plaats -zie onder (Foto van X)                       Israel heeft geen enkel bewi...