dinsdag 24 september 2013

Veldslagen in Hebron en bij Nablus, olijfbomen vernield bij Nablus en Jenin


Beelden van de veldslag in Hebron, een kleine intifada als het ware.
 
Hebron is maandag het toneel geweest van een ware veldslag tussen jongeren en de Israelische bezettingsmacht. de jongeren verzetten zich met alle macht tegen de afsluiting van hun stad. Die afsluiting doormiddel van checkpoint op alle toegangswegen, werd door het leger doorgevoerd, nadat zondag een Israelische soldaat was doodgeschoten bij rellen uit verzet tegen het bezoek van honderden kolonisten aan de Ibrahimi-moskee, die ter gelegenheid van het Loofhuttenfeest was gesloten voor moslims.
De jongeren gooiden met stenen en molotov-cocktails, het leger reageerde met traangas, stun grenades, 'rubberkogels' en scherpe munitie.Ten minste vier jongeren in leeftijd variërend van 17 tot 25 jaar werden gewond door scherpe munitie. Tien anderen raakten gewond door 'rubberkogels' en 18 kregen ademhalingsproblemen door traangas. Een kind, Ziad Adeis, werd afgeranseld door de militairen, en er werden tenminste twee jongeren gearresteerd.  
In Nablus, in het noorden van de Westoever was het dinsdagochtend in alle vroegte op vergelijkbare wijze mis toen ongeveer 500 Israelische kolonisten in bussen en begeleid door het leger werden aangevoerd om te komen bidden in de Tombe van Joseph, die in een buitenwijk van Nablus ligt, vlakbij het Balata-vluchtelingenkamp.
De militairen zetten alle wegen in de omgeving af en jongeren bekogelden daarop de militairen met stenen en lege flessen. Het leger reageerde met het afvuren van traangas en stungranaten. 
In Jeruzalem bleven soortgelijke rellen op de Haram al-Sharif/Tempelberg uit. De politie besloot dinsdag geen Joodse bezoekers toe te laten, nadat zij via inlichtingendiensten had gehoord dat er rellen werden voorbereid, meldt Haaretz. Inderdaad was via Twitter maandag te vernemen dat enkele honderden Palestijnse jongeren zich 's nachts in de Aqsa moskee hadden verschanst, omdat het verhaal de ronde deed dat Israel honderden fanatieke Joden de gelegenheid zou geven op de Haram al-Sharif te komen bidden. Tijdens de afgelopen joodse feestdagen is het meermalen voorgekomen dat de Haram al-Sharif voor moslims vrijwel ontoegankelijk was omdat Israelische politie alles had afgezet ten behoeve van rechtse Joden die op de Tempelberg wilden bidden en dat heeft een aantal malen tot botsingen geleid.  

Intusween zaten ook de kolonisten niet stil. Maandag stichtten kolonisten van de ''outpost'' Havat Gilad branden die bouwland en zo'n 350 olijfbomen vernielden van inwoners van de dorpen Sorra and Tal. ten westen van Nablus. Ruim 200 bomen behoorden toe aan Suleiman Abdul-Aziz Hamad, 100 aan Omar Mustafa Samara, en 50 aan Mohammad Fares. Met de bomen ging voor deze boeren ook de olijvenoogst van 2013 verloren, die om deze tijd op het punt staat te beginnen.
 Ten oosten van Jenin, in het dorp Jalboun, deden kolonisten het dinsdag anders. Daar werden eveneens tientallen bomen van het dorp vernield. Maar dat gebeurde pas een dag nadat kolonisten uit nederzettingen die zijn  gevestigd op grond van het dorp, de olijven van die bomen  illegaal hadden geoogst. De kolonisten maakten daarbij gebruik van het feit dat de betreffende boomgaarden door ''de Muur'' zijn gescheiden van hun eigenaars. Die moeten namelijk, als zij naar hun bomen toe willen, eerst een dag ofw at van tevoren aan de Israelische bezettingsmacht vragen om het hek voor hen te openen.

9 opmerkingen:

trees zei

Wat lees ik nu in de krant, beste Abu ?


""Een 37-jarige man is dinsdag door het gerechtshof in Den Haag veroordeeld tot 2 jaar cel wegens de ernstige mishandeling van een 49-jarige man en voor het bezit van 43 t-shirts met discriminerende opdruk. Op de shirts stond 'Destroy Zionism' en een afbeelding van een man die een pistool richt op iemand met een joodse hoed en pijpenkrullen. .

De t-shirts zijn volgens het hof een belediging voor de joodse gemeenschap en kunnen aanzetten tot haat en discriminatie.""


Ik zou maar een beetje oppassen , ouwe haatzaaier, straks ben jij de volgende, hihihi.

Abu Pessoptimist zei

Afgezien van het feit dat ik nog nooit iemand heb mishandeld, zou het dan de eerste veroordeling zijn wegens 'Jüdische Selsthass''. Lijkt me spannend om dat mee te mogen maken.

trees zei

""De bewoners van het Vluchtpark hebben hun kleding en schamele bezit ingepakt in zakken en tassen. Er komt geen confrontatie. Ze gaan.""


En Abu, heb jij al een uitgeprocedeerde asielmoslim in je huis opgenomen op jouw kosten in intieme privésfeer ? Je kunt ze als Gutmensch met het hart op de juiste plaats toch niet laten kreperen!!

Remember de 2e WO , toen deed ook niemand iets voor de Joden !! Het is zo makkelijk alleen maar stukjes te schrijven op je blogje , maar verder geen poot uit te steken.

trees zei

Wat is "Selsthass'' ??

En waar is mijn reactie gebleven over de opvang in privésfeer van uitgeprocedeerde asielzoekers?

Abu Pessoptimist zei

Selsthass is het, zoals je best had gesnapt, in de haast fout getikte woord Selbsthass.
Wat de eerdere vraag betreft, sommige vragen behoor je niet te stellen omdat het antwoord je niet aangaat. Ik vraag jou ook niet waarom je niet oprot naar Israel als je het daar allemaal zo leuk vindt.

Anoniem zei

Maarten Jan,

Wat mij betreft kan je de voor mij persoonlijk waardeloze en troll-achtige reacties van Trees blokkeren. Hoewel de manier waarop jij reageert leerzaam zijn.

Ze zal wel op de loonlijst staan van het israelische "ḧasbara"ministerie en een ruime bijdrage ontvangen voor elk ingezonden stuk.

Herman

trees zei

Hahaha, precies Herman, afwijkende meningen moeten dood.
Dat is de zo veel geprezen tolerantie van de Linksmensch.

Censuur , wegmoffelen, bannen uitdelen, schelden , dat kenmerkt de wereldverbeteraars

Walgelijk.

Abu Pessoptimist zei

Inderdaad heb ik twee 'reacties' van je tegengehouden, trees. Dat waren namelijk treiteropmerkingen. Reacties met echte meningen zijn altijd welkom, ook als ze afkomstig zijn van zulke ontzettend tolerante rechtse types als jij.

Fir zei

Trees, die opmerking dat niemand een poot uitstak voor de joden in WOII is wel heel laag bij de grond en zeer kwetsend voor de mensen die er gvd hun leven voor hebben gegeven.

wel de splinter in het oog van de ander zien, maar niet de balk in het eigen oog.

Na Grunberg is nu Abdelkader Benali mikpunt van de Israel-lobby

En het is dus weer raak met de jaarlijkse herdenking van de Tweede Wereldoorlog. Vorig jaar was het Arnon Grunberg, die opmerking maakte waa...