maandag 16 september 2013

Brief parlementsleden Israelische coalitie aan Netanyahu: sta geen gebied meer af aan Palestijnen

Zeventien leden van het Israelische parlement de Knesset,  die behoren tot de huidige regeringscoalitie, onder wie vijf staatssecretarissen, hebben premier Benjamin Netanyahu zondag een brief gestuurd waarin zij hem oproepen geen akkoord met de Palestijnen te sluiten waarin land wordt overgedragen aan de Palestijnen. Netanyahu kreeg de brief voor zijn ontmoeting met de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry, die zondag in Jeruzalem was. Het gesprek van Kerry en Netanyahu ging overigens vooral over Syrië. 
Ondertekenaars van de brief waren onder meer de staatssecretarissen van de Likud Zeev Elkin (Buitenlandse Zaken), Danny Danon (Defensie) en Tzipi Hotovely (Transport) en de Habayit Hayehudi staatssecetarissen rabbijn Eli Ben Dahan (Religie) and Avi Wortzman (Onderwijs).
De brief stelt: “Twintig jaar na de mislukte Akkoorden van Oslo doen we een beroep op de premier om ons duidelijke standpunt aan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken over te brengen: Israel zal niet terugkeren naar de uitgangspunten van Oslo, en zal geen verdere delen van het vaderland overdragen aan de Palestijnse Autoriteit.”
Het initiatief voor de brief kwam van de leiders van de 'Land van Israel' lobbygroep in de Knesset, de leider van de coalitie-fracties Yariv Levin (Likud) and Orit Strock van Habayit Hayehudi. Andere ondertekenaars waren onder meer Miri Regev (Likud), David Rotem van Yisrael Beiteinu en de leden van Habayit Hayehudi Ayelet Shaked, Nissan Slomiansky, Moti Yogev, Shuli Moalem, Zvulun Kalfa and Yoni Chetboun.

Geen opmerkingen:

Militairen plegen nieuwe coup in Sudan

Generaal Burhan in 2020 met de toenmalige Amerikaanse minister Pompeo (Foto State Department) Het leger van Sudan heeft maandagochtend opnie...