donderdag 11 september 2014

Israel verwoest huizen van Bedoeïenen in dorpje Khashem al-Daraj bij Yatta


Khashem al-Daraj

Israelische militairen hebben woensdag diverse huizen en gebouwen verwoest  in het dorpje Khashem al-Daraj ten oosten van Yatta in het gouvernoraat Hebron, meldt  het Palestijnse persbureau WAFA.
Troepen sloten het dorp af en bulldozers verwoestten vervolgens een aantal huizen en bouwsels van de Hathalin Bedoeïenen, aldus Rateb Jabour, die coördinator in Yatta is van het Nationale Comité tegen de Muur en de Nederzettingen.Het dorpshoofd, Ibrahim al-Hathalin zei bang te zijn dat de Israeli's meer gebouwen in het gebied zullen verwoesten als opmaat tot het verdrijven van de Palestijnen en het afpakken van hun land om er nederzettingen te vestigen.
Het Applied Research Institute in Jeruzalem (ARIJ) meldt over Khashem al-Daraj dat het dorp 18 km ten zuidoosten van Hebron ligt. Het dorp beslaat een gebied van ongeveer 45,000 dunums (4500 hectare), waarvan 100 ha bebouwd gebied,  600 ha landbouwgrond en 3.800 ha bos en onbebouwd land. De middelen van bestaan zijn landbouw en vooral (85%) veeteelt. Voor zijn waterbehoefte is het dorp afhankelijk van een krakkemikkig systeem van pijpen en reservoirs waarin water wordt opgevangen. Elektriciteit krijgt het door generators. Het dorp heeft dringend nieuwe waterreservoirs, betere (landbouw)wegen, en betere schuren voor de dieren nodig.

Geen opmerkingen:

Militairen slaan man uit Gaza dood die via het Afscheidingshek naar zijn werk in Israel wilde

 Een 32-jarige man uit Gaza is maandagavond door Israelische soldaten doodgeslagen bij het ''Afscheidingshek'' in de buurt v...