dinsdag 30 september 2014

Kolonisten nemen bij nachtelijke inval 23 appartementen over in wijk van Oost-Jeruzalem

http://silwanic.net/wp-content/uploads/2014/09/photo-2.jpg
Israelische kolonisten hebben in de nacht van maandag op dinsdag onder politiebegeleiding 23 huizen in bezit genomen in de wijk Silwan van Oost-Jeruzalem. Het Wadi Hilweh informatie Centrum van Silwan meldde dat een groep kolonisten van de organisatie Elad om half twee in de morgen de bewoners van een appartementenblok op straat zette en ook diverse leegstaande  huizen in bezit nam, in totaal 23 appartementen. De huizen waren eigendom van de families Baydoun, al-Karaki, Abu Sbeih, al-Zawahra, al-Abbasi, al-Khayyat, Qarain en al-Yamani, aldus het informatiecentrum.
Het centrum had het over een ''nooit eerder vertoonde overval''. Zelfs als de huizen in het geniep gekocht zouden zijn door de kolonisten, ''is dit nog steeds een illegale overname van Arabische huizen door de Stichting Elad'', aldus het Wadi Hilweh centrum.
De Israelische politie gaf desgevraagd geen commentaar.
Elad is de stichting van kolonisten die bezig is met opgravingen in Silwan, in een gebied dat de naam ''Ir David'' (Stad van David) heeft gekregen. Elad is gaandeweg ook bezig steeds om steeds meer huizen in de wijk over te nemen. De tunnels die de stichting heeft gegraven op haar archeologische zoektocht, hebben ook diverse verzakkingen en (bijna) instortingen in Silwan veroorzaakt.

Geen opmerkingen:

Militairen slaan man uit Gaza dood die via het Afscheidingshek naar zijn werk in Israel wilde

 Een 32-jarige man uit Gaza is maandagavond door Israelische soldaten doodgeslagen bij het ''Afscheidingshek'' in de buurt v...