zondag 28 oktober 2018

Aantal slachtoffers in Gaza van afgelopen vrijdag stijgt naar zes

Yahia al-Hasanat
Opnieuw is een Palestijn in Gaza bezweken aan de verwondingen die hij afgelopen vrijdag opliep tijdens de demonstraties van de Grote Mars van de Terugkeer, zo heeft het ministerie van Gezondheid in  Gaza meegedeeld. Het aantal doden in Gaza van afgelopen vrijdag is daarmee opgelopen tot zes. Het totaal aantal doden in Gaza  sinds op 30 maart de huidige protesten begonnen  door toedoen van de Israeli's, is  nu gestegen tot 224, ruimschoots meer dan één per dag.
De nu overleden man was de 37-jarige Yahia Bader Mohammad al-Hasanat uit het dorp al-Mighraqa  in Centraal-Gaza. Hij kreeg vrijdag ten oosten van het Bureij-kamp een Israelische kogel in zijn hoofd en bleef in  kritieke conditie tot hij zaterdagmorgen overleed.
Er is nu in alle media veel aandacht voor de aanslag, deze zaterdag,op de synagoge in Pittsburg (VS), waarbij 11 doden vielen. Dat is natuurlijk terecht. Maar het is vreemd dat de 224 doden in  Gaza daarbij in het niet vallen. Om maar niet te spreken van de duizenden doden in Jemen. 

1 opmerking:

Meir zei

Je zal bedoelen 'het aantal zelfmoordenaars' in Gaza van afgelopen vrijdag....'

Val je net aan, sterf je niet. Enfin, straks in Amerika aan de zuidgrens gaan dit soort gekken in de herhaling, menen dat zij Amerika kunnen overnemen.
Niet iedereen is een land- en volksverrader zoals IM-Merkel

Overigens, sinds de landverrader en charlatan Hussein Obama weg is interesseert het niemand een zier wat in de Gazastrook gaande is. De gekweekte hype is simpelweg voorbij sinds Trump de macht in handen heeft. Wen er maar aan, ook de komende 6 jaar.

Israel schiet 16-jarige neer en laat hem twee uur bloeden

Mohammed Abdullah Salah Suleiman Israelische militairen hebben vrijdag weer een 16-jarige jongen doodgeschoten.  Hij was het 15e kind dat st...