woensdag 17 oktober 2018

Israel sloopt drie huizen, een schuur en twee tenten

Wat overbleef van het huis van Khalil al-Zaatreh (Foto Ma'an News)

De gemeente Jeruzalem heeft woensdag met behulp van bulldozers het huis van Khalil Zaatreh in  de wijk Jabal al-Mukabbir van Oost-Jeruzalem met de grond gelijk gemaakt, aangezien het gebouwd was zonder vergunning van de Israelische bezettingsautoriteiten. Acht mensen werden daardoor dakloos gemaakt. 
Een correspondent van het persbureau WAFA vertelde dat de leden van de familie werden aangevallen door de politiemacht die de bulldozers begeleidde, en er met geweld toe werden gedongen  het huis te verlaten. 
In Yatta, ten zuiden van Hebron, werd woensdag eveneens een huis vernield. Het ging hierbij om een  huis van twee verdiepingen dat toebehoorde aan Shehade Abu Taha. In dit geval werden 22 mensen dakloos. In het dorp Samou, ten zuidoosten van Hebron, werden bovendien een huis en een schuur gesloopt van Abdul Muneem Hawamdeh. Bij het dorp Sussia, dat nog steeds op de nominatie staat om in zijn geheel te worden gesloopt, werden twee tenten verwijderd van Khader Nawajeh, waarin hij met zijn familie woonde. De familie is nu  dakloos. Volgens ICADH, het Israelische Comité tegen de Vernietiging van Huizen, heeft Israel sinds het in 1967 de Westoever bezette al bijna 50.000 huizen vernield. 

Geen opmerkingen:

Israelisch leger schiet weer drie Palestijnen dood - en advocaat Hammouri wordt uitgezet

Na'm Zubeidi (links) en Mohammed Sa'di Het Israelische leger is donderdagmorgen de plaats Jenin op deWestoever binnengedrongen en he...