dinsdag 30 oktober 2018

Israel sloopt huis, ontwortelt 100-den bomen, en neemt land in beslag of ploegt het om

Israelissche bulldozers hebben maandag een huis met de grond gelijk gemaakt in 'Anata bij Jeruzalem.  Ook werden enkele honderden dunams (tientallen hectare) land van het dorp Budrus bij Ramallah afgenomen"om veiligheidsredenen''. Verder werden zo'n 750 olijfbomen ontworteld en enkele tientallen dunam land omgeploegd in  Beit Ula i n het disctrict Hebvron en werden er vrijdag auto's en muren beklad in een dorp bij Nazareth in Israel ''binnen de groene lijn''.
Het huis in 'Anata werd door het ''Burgerbestuur'' voor de Westoever (het militaire bestuur) gesloopt omdat er geen vergunning voor was gegeven. Het ging om een mobiel huis waarin de familie haar intrek had genomen nadat het ''Burgerbestuur'' een maand geleden hun echte huis van 80 vierkante meter, dat iets verderop stond, had gesloopt omdat ook daarvoor nooit een vergunning was afgegeven. Het burgerbestuur geeft slechts in ongeveer 1% van het aantal gevallen vergunningen aan Palestijnen. De familie van zeven personen is nu dakloos.
 In Budrus, bij Ramallah, nam het leger enkele tientallen hectare land in beslag dat dicht bij het ''Afscheidingshek'' lag. Als reden werd veiligheidsredenen genoemd. De bewoners van Budrus kunnen  in beroep gaan, al is dat zinloos. Het in beslag genomen land maakt uitbreiding van de nabijgelegen nederzetting wat makkelijker. Zo'n 80 procent van het land van Budrus is al sinds de Nakba geconfisqueerd.
In Beit Ula, in het district Hebron, ''egaliseerden'' bulldozers  ongeveer 20 dunam land (2 hectare) en ontwortelden ze 350 fruitbomen van Suleiman al-Adam. Hij vertelde het persbureau Ma'an News dat dit de derde keer was dat de Israeli's zijn land omwoeldden en bomen ontwortelden. 
De directeur van de Afdeling Dienstverlening aan Boeren in Hebron, Hashem Badran, zei dat de bulldozers ook bij een buurman van al-Adam, Hijazi Turshan, een hek vernielden dat hij om zijn land had gezet en 13 dunam (1,3 ha.) omploegden. Dit land lag naast de ''Muur''. Mogelijk waren hier ook ''veiligheidsreden'' in het geding, maar ook hier was de maatregel vooral handig als de nederzetting die ernaast ligt, wil uitbreiden. 
In het dorp Yaffa al Nasriye, tenslotte, een dorp in de buurt van Nazraeth in het eigenlijke Israel, vond vrijdagmorgen een ''prijskaartaanval'' plaats. Diverse auto's en muren werden er beklad met anti-Arabische  en racistische leuzen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Over Azaria: https://www.middleeasteye.net/columns/how-france-continues-colonise-palestine-959526114

Herman

Israelisch leger maakt weer een slachtoffer bij inval in Nablus

 Het Israelische leger heeft bij één van haar invallen in Nablus weer een slachtoffergemaakt en ook 31 mensen gewond, onder wie vier mensen ...