maandag 29 oktober 2018

Ook deze maandag weer een Palestijnse dode in Gaza

De dode Mohammed Abu Obada
De Israeli's die op dit moment elke dag wel één of meer Palestijnen doodschieten, hebben ook maandag weer een slachtoffer gemaakt. Bij de 14e ''maritieme'' mars tegen de 12 jaar oude blokkade die vanaf de haven van Gaza-stad naar de noordgrens werd gehouden,  werd de 27-jarige Muhammad Abdel Hai Abu Obada doodgeschoten. Tachtig anderen raakten gewond, va wie 15 door scherpe munitie. De demonstranten probeerden het zicht te verduisteren door het verbranden van autobanden, maar de Israeli's schoten desondanks in het wilde weg op de menigte met scherp, traangas en ''rubberkogels'' (d.w.z. stalen cylinders die met rubber zijn overtrokken).
De maritieme marsen behoren tot de veelsoortige pogingen die de afgelopen 12 jaar zijn gedaan om de aandacht van het grote publiek te vestigen op de zee-blokkade van Gaza.  Zonder resultaat, overigens. Zoals je Palestijnen wél, maar Joden niet mag doodschieten, is blijkbaar ook een blokkade en het opsluiten van Palestijnen in een klein belegerd gebied voor een groot deel van de wereldbevolking best acceptabel.

Geen opmerkingen:

Dode in Hebron en diverse gewonden in ondermeer el-Bireh

Mo'men Jaber Israelische militairen hebben in al-Khalil (Hebron) dinsdagmiddag een 17-jarige jongen dodelijk verwond. De 17-jarige Mo...