maandag 15 oktober 2018

Israeli's schieten man dood die volgens hen aanviel met een mes

Israelische militairen hebben maandag een Palestijn doodgeschoten die volgens hen een aanval op een andere soldaat wilden plegen met een mes. De man werd met vier kogels doodgeschoten. Hij werd later geïdentificeerd als Elias Saleh Yassin, 22 jaar oud, uit Bidya ten westen van Salfit op de Westoever. Dat is hetzelfde dorp waar de 47-jarige moeder van acht kinderen, Aisha al-Rabi, vandaan kwam, die een paar dagen geleden door kolonisten werd gedood met een steen tegen haar hoofd.
Yassin werd gedood bij een bushalte aan de ''Gitai-kruising'' bij de industriële Barkan-zône van de nederzetting Ariël. Volgens de militairen probeerde hij een collega van hen te steken. Hij werd neergeschoten door de twee soldaten die de bushalte al sinds enige tijd bewaken. Niemand van de Israeli's raakte gewond. Een Palestijnse ambulance die Yassin te hulp wilde komen werd door de Israeli's tegengehouden, zoals dat eigenlijk altijd gebeurt als ze een Palestijn neerschieten.

Geen opmerkingen:

Israeli's schieten weer twee Palestijnen dood en gespannen sfeer bij al-Aqsa

Mohammed Abu Kafia Israelische militairen hebben zaterdag en zondag weer twee Palestijnen gedood bij twee verschillende gelegenheden. Zaterd...