donderdag 11 oktober 2018

Israelische leger arresteert zuster van dader Barkanmoorden voor tweede maal

Shweika (Foto:Palestine remembered)

Het Israelische leger heeft Fayrouz Na'alweh, de zus van Ashraf Na'alweh die zondag twee Israeli's doodschoot in de nederzetting Barkan, opnieuw gearresteerd. Fayrouz, die net als haar man Nasr Shreim docent aan de universiteit van Nablus is, werd voor het eerst maandag opgepakt. Zij werd enige uren later weer vrijgelaten.
Haar echtgenoot  vertelde het persbureau WAFA dat militairen hun huis in Nablus sinds zondag intussen vier keer zijn binnengevallen en haar iedere keer ter plekke hebben ondervraagd. Donderdag werd zij echter opnieuw gearresteerd en haar telefoon werd in beslag genomen.
Ook de andere zuster van Ashraf, Sundus, een studente van 20, werd donderdag in het huis van de familie in Shweika opgepakt. Eerder werden de ouders van Ashraf en zijn twee andere zusters opgepakt. Dat gebeurde dinsdag toen hun huis werd binnengevallen en overhoop gehaald. Zij werden later weer vrijgelaten. 
Ashraf Na'alwa zelf is nog steeds spoorloos.
Het Israelische leger gaat door met zijn grootschalige jacht op hem. Zijn dorp Shweika is sinds zondag meermalen doorzocht, waarbij alle huizen flinke schade opliepen en de nodige confrontaties met inwoners plaatsvonden. De burgemeester van het naburige dorp Beit Lid vertelde WAFA dat de militairen dit dorp in de nacht van woensdag op donderdag ook hebben doorzocht. Daarbij werd eveneens zware schade toegebracht aan alle winkels en huizen. Volgens de burgemeester was er na deze zoektocht  geen enkele winkel of huis meer in het dorp dat niet ernstige schade had opgelopen. Ook was er geld gestolen, een klacht die vaker wordt gehoord als Israelische soldaten Palestijnse huizen binnendringen. 

Geen opmerkingen:

Israelisch leger schiet weer drie Palestijnen dood - en advocaat Hammouri wordt uitgezet

Na'm Zubeidi (links) en Mohammed Sa'di Het Israelische leger is donderdagmorgen de plaats Jenin op deWestoever binnengedrongen en he...