maandag 8 oktober 2018

Israeli's arresteren broer en zus van dader aanslag in Barkan

 Soldaten tijdens hun klopjacht op Ashraf Na'alwa. (Isr. legerwoordvoerder)_

De Duvdevan elite-eenheid van het Israelische leger, de Shin Bet, de grenspolitie anti-terrorisme-eenheid Yamam, en een hondenbrigade zijn verwikkeld in een verwoede opsporingsactie van de Palestijn die zondag twee Israeli's doodde in de industriële nederzetting Barkan en een derde verwondde. De man is geïdentificeerd als de 23-jarige Ashraf Na'alwa uit het dorp Shweika bij Nablus. Na'alwa werkte bij de firma waar hij de aanslag pleegde, de Alon fabriek voor de recycling van afval, als elektricien.
Zijn dorp is doorzocht en is van de buitenwereld geïsoleerd. Er zijn flink wat huizen overhoop gehaald en een aantal mensen dat er niets mee te maken heeft is gearresteerd, evenals een aantal anderen verspreid over de Westoever, in totaal 19 mensen. Onder hen zijn  de broer van de dader, en een zus van hem, dr Fairouz Na'alwa, die docent is aan de faculteit voor farmacie van de universiteit van Nablus.
Zij werd uit haar huis in de universitaire wijk van Nablus gehaald. Beiden, broer en zus worden vastgehouden om Ashraf Na'alwa onder druk te zetten zodat hij zich overgeeft, zoals vroeger het gebruik was  in dictatoriaal geregeerde landen zoals nazi-Duitsland of de vroegere communistische regimes in Oost-Europa en tegenwoordig nog wel wordt gedaan in achterlijke dictaturen zoals het Egypte van al-Sisi.
De gedode Israeli's zijn de 29-jarige Kim Levengrond-Yehezkel die tot voor kort in de nederzetting woonde, en de 35-jarige Ziv Hagbi. Zij worden deze maandag begraven.

Geen opmerkingen:

Israelisch leger maakt weer een slachtoffer bij inval in Nablus

 Het Israelische leger heeft bij één van haar invallen in Nablus weer een slachtoffergemaakt en ook 31 mensen gewond, onder wie vier mensen ...