maandag 22 oktober 2018

Israeli's schieten man dood in Hebron

Israelische militairen hebben maandagmorgen in Hebron, in de buurt van de Ibrahimi-moskee weer een Palestijn doodgeschoten. Het was de 42-jarige Moammar Arif Refa’y al-Atrash, vader van drie dochters en vier zoons, van wie er één in  de Israelische Ofer-gevangenis zit. Al-Atrash zou geprobeerde hebben een soldaat te steken, die daarbij licht gewond raakte, meldde het Israelische leger. Een Palestijnse ambulance die hem te hulp wilde komen werd op een afstand gehoduenm.
De vader van Atrash die door plaatselijke media werd geïnterviewd, meldde dat zijn zoon probleem had met zijn vrouw en dat ze tijdelijk van elkaar waren gescheiden. Het verhaal klinkt daarom alsof Atrash zelfmoord ''by proxy'' wilde plegen, iets wat helaas vaker voorkomt onder de omstandigheden van de bezetting. Terwijl de vader aan het praten was kreeg hij overigens een telefoontje dat het leger bezig was zijn huis op te meten om het voor straf te kunnen opblazen. Ook dat is kenmerkend voor de al 50 jaar door de Westerse wereld getolereerde Israelische bezetting.   

Geen opmerkingen:

Het wordt tijd om eindelijk eens kritiek op Israel te gaan onderscheiden van antisemitisme

Ach antisemitisme. Harry van Bommel, Kamerlid voor de SP, liep in 2009 mee in een mars die werd gehouden om te protesteren tegen de Israelis...