woensdag 17 oktober 2018

Israel voert 20 luchtaanvallen in Gaza uit, één dode. Een 'oudere' gewonde overlijdt

Israel heeft woensdagmorgen vroeg 20 luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook als vergelding voor het feit dat een raket uit Gaza op een huis in Beer Sheba in Israel was neergekomen. De 25-jarige Palestijn  Naji Jamal Za'aneen, werd daarbij gedood. Ook raakten 14 mensen gewond, van wie één levensgevaarlijk, meldde het ministerie van Gezondheid in Gaza. Za'aneen zou hebben behoord tot een groepje mensen  dat door de Israeli's als doelwit werd uitgekozen, volgens sommige bronnen.
Naji al-Za'anin
Dinsdagavond overleed in Gaza overigens ook de 27-jarige Saddam Abu Shallash uit het Jabalya vluchtelingenkamp in Noord-Gaza. Hij werd maandag door Israelische scluipschutters neergeschoten tijdens een Israelische actie tegen demonstrerende mensen in Gaza, waarbij verscheidene gewonden vielen. Abu Shallash was één van hen. Hij werd geopereerd en belandde op de intensieve care maar overleed desondanks.  Saddams oudere broer Sharif Abu Shallash werd in december 2017 door Israelische soldaten gedood.
Het dodental in Gaza sinds op 30 maart de demonstraties van de Grote Mars van de Terugkeer begonnen, staat intussen op 217. 
Het huis in Beer Sheba raakte total loss. De inwoonster en haar drie zoons werden behandeld voor een shock. Zij overleefden de aanval, die tijdig was aangekondigd door een luchtalarm, in de schuilkelder.  De Israelische aanvallen veroorzaakten de nodige schade in het toch al zwaar getroffen Gaza. Het is overigens niet bekend wie de raket op Beer Sheba heeft afgevuurd of waarom dat gebeurde. Hamas en de Islamitische Jihad hebben allebei laten weten dat zij niet verantwoordelijk waren voor het afvuren van de raket.

Geen opmerkingen:

Militairen slaan man uit Gaza dood die via het Afscheidingshek naar zijn werk in Israel wilde

 Een 32-jarige man uit Gaza is maandagavond door Israelische soldaten doodgeslagen bij het ''Afscheidingshek'' in de buurt v...