vrijdag 5 oktober 2018

Israeli's doden drie Palestijnen in Gaza, onder wie een jongetje van 12

De 12-jarige Faris Sarsawi is neergeschoten. Hij zal overlijden. (Foto Shehab News)

Updated. Israelische troepen hebben deze vrijdag weer drie Palestijnse deelnemers aan de protesten van de Grote Mars van de Terugkeer gedood, onder wie een jongetje van 12. Driehonderdzesenzeventig anderen raakten gewond, maakte het ministerie van Gezondheid in Gaza bekend. Onder hen verkeren er zeven in kritieke toestand. Eén van hen is de medische hulpverlener Muhammad Abu Assi.
De twee doden waren Mahmoud Akram Mohammed Abu Sam'an van 24, het jongetje Faris Hafiz al-Sarsawy dat niet ouder was dan 12, en de 28-jarige Hussein Fathi al-Ruqab. De Israeli's vuurden hun scherpe munitie, ''rubberkogels'' en traangas af op de kampementen van de demonstranten. Van de 376 gewonden werden er 18 getroffen door scherpe kogels. Ook kreeg een ambulance een ''direct hit'' van een traangasgranaat. De auto werd beschadigd. Afgezien daarvan raakten vijf journalisten gewond.
De gewonde journalist al-Masri
Dua’ Farid Zo’rob, 20,kreeg een scherpe kogel in haar been, Khaled Ramadan al-Aswad, 21, werd eveneens door een scherpe kogel geraakt in zijn been, fotojournalist Mohammad Hazem al-Masri, 20,werd door een traangasgranaat getroffen aan zijn hoofd, fotojournalist Mousa Soheil Oleyyan kreeg kogelfragmenten in zijn arm en journalist Mohammad Emad Za’noun werd in zijn been getroffen door een zogenoemde ''rubberkogel''.
Door de drie nieuwe doden staat het totaal aantal sinds 30 maart in Gaza gedode Palestijnen nu op 208. Veruit het grootste deel van de slachtoffers viel bij het grenshek. Defence for Children Palestine meldde eerder vrijdag dat Israel in 40 weken 44 kinderen heeft doodgeschoten. Dat zijn er intussen dus 45.

3 opmerkingen:

Meir zei

Gooi niet met granaten en bestorm de grens niet, heel simpel, maar dat is voor die hersenloze Arabieren een brug te ver.
Kinderen als schild gebruiken is traditie bij die islamitische lafbekken (ISIS doet hetzelfde)

Abu Pessoptimist zei

Meir,
Nog simpeler zijn de Tien geboden: ''gij zult niet doden''. Israel heeft die uitspraken aan de wereld geschonken maar is ze zelf vergeten, Het jongetje stond tientallen meters van de grens vandaan. Net zoals de andere slachtoffers trouwens.

Meir zei

Je eufemismen en CNN-stijl zijn inmiddels bekend. Je bedoelt te zeggen: "Het jongetje stond tientallen meters van het front vandaan"

Israelisch-Amerikaans onderzoek: Israel schoot de kogel af maar het was vast geen opzet

  Het was wie dit had bedacht, Amerika, of de Israeli's. De Palestijnen hadden geweigerd de kogel over te dragen die Shireen Abu Aqleh h...