zondag 28 oktober 2018

Israeli's schieten in Gaza drie kinderen dood met een granaat


Updated. Israelische strijdkrachten hebben zondagavond met een granaat aan de grens met Gaza drie kinderen in de leeftijd van 12-14 jaar doodgeschoten. Het gebeurde in de buurt van het grenshek tussen Khan Younis en Deir al Balah, in het zuidelijke deel van de Strook.
Volgens de woordvoerder van het ministerie van Gezondheid in Gaza, Ashraf al-Qedra, mochten de ambulances niet dichtbij komen. De bemanningen gingen na twee uur te voet op zoek naar de kinderen en wisten uiteindelijk hun zwaar verminkte lichamen te lokaliseren. Zij werden met hun losse lichaamsdelen meegenomen naar het al-Aqsa ziekenhuis in Deir al-Balah, waar ze werden geïidentificeerd als Khaled Bassam Mahmoud Abu Sa’id, 14, Abdul-Hamid Mohammad Abdul-Aziz Abu Thaher, 13, and Mohammad Ibrahim Abdullah Satri, 13, alledrie uit de omgeving van Wadi al-Salqa in het gouvernoraat Deir al-Balah.
Het Israelische leger stelde dat er werd geschoten op ''Palestijnen die het hek naderden en trachtten een explosief te plaatsen''. Gezien de leeftijd van de kinderen is deze mededeling ronduit belachelijk. De jongetjes hadden de gewoonte om na schooltijd vogeltjes te vangen met een zelfgemaakt net. Voor Israeli's zijn echter alle Palestijnen gevaarlijke bedreigingen, ook kinderen en zelfgemaakte vallen of nette worden aangezien voor wapens. De jongetjes werden overigens gedood op Palestijns gebied, een stuk van het hek vandaan. Met hun dood komt het aantal Palestijnen dat Israel sinds 30 maart in Gaza heeft gedood op 227.

1 opmerking:

Jaap Hamburger zei

Het Israëlische leger stelde dat er werd geschoten op ''Palestijnen die het hek naderden en trachtten een explosief te plaatsen''.

Zou dit een automatisch aangemaakte reactie zijn? Zo één waar als afzender bij staat:

Van: Noreply.

Israel schiet 16-jarige neer en laat hem twee uur bloeden

Mohammed Abdullah Salah Suleiman Israelische militairen hebben vrijdag weer een 16-jarige jongen doodgeschoten.  Hij was het 15e kind dat st...