woensdag 24 oktober 2018

Israeli's schieten jongere dood in Gaza en een man op de Westoever

Montaser al-Baz
Hte Palestijnse ministerie van Gezondheid in Gaza heeft bevestigd dat het Israelische leger dinsdag één Palestijnse jongere heeft doodgeschoten en vijf mensen heeft verwond ten oosten van Deir al-Balah, in Midden-Gaza.
In Tammoun, bij  Tubas, op de Westoever, werd woensdagmorgen vroeg de 21-jarige Mohammad Mahmoud Bsharat doodgeschoten bij een Israelische inval. 
De dode in Gaza was de 17-jarige Montaser Mohammad Ismael al-Baz. Hij kreeg een kogel in zijn hoofd. en overleed later in het Shifa zieknhuis in Gaza. Het dodental in  Gaza sinds op 30 maart de protesten van de Grote Mars van de Terugkeer begonnen is hiermee volgens mijn gegevens op 218 gekomen. Dit laatste ook volgens een telling van het  Al-Mezan Center for Human Rights.
Op 19 oktober meldde al-Mezan dat 163 mensen van deze 218 werden gedood tijdens hun deelname aan de protesten. Dat zijn er nu dus 164. Volgens al-Mezan bedroeg het aantal gewonden op 19 oktober tenminste 11,155 personen, onder wie 2,009 kinderen, 442 vrouwen, 122 leden van het medische personeel en 130 journalisten. Van de gewonden werden er 6,392 getroffen door scherpe munitie. Van tien doden zijn de lichamen nog niet door de Israeli's teruggegeven.
Mohammed Bisharat
De 21-jarige Mohammed al-Baz uit Tammoun wred volegsn oogetuigen bij een Isarelsieuj inval in het dorp neergeschoten met een kogel in zijn rug. Hij stierf kort daarna. Blijkbaar boezemde zijn achterkant de Isarelsiche soldaten ook zoveel angst in dat zij voor hun leven vreesden.
Mohammed al-Baz was een student van de afdeling in Nablus van Open al Quds Universiteit. Hij studeerde Gezondheids- en Zienhuismanagement. Drie anderen in Tammoun wrden evvenen neergeschoten met scherpe munityie. Zij raakten mddelmatig tiot zwaar gewond. 

Geen opmerkingen:

Militairen slaan man uit Gaza dood die via het Afscheidingshek naar zijn werk in Israel wilde

 Een 32-jarige man uit Gaza is maandagavond door Israelische soldaten doodgeslagen bij het ''Afscheidingshek'' in de buurt v...