dinsdag 9 oktober 2018

Israeli's slopen huizen en zonnepanelen, hakken bomen om en nemen land in beslag

Musafer Yatta (Foto IMEMC)

 Israelische militairen hebben dinsdag in Musafar Yatta, ten zuiden van Hebron, twee één-kamerwoningen vernield en een aantal zonnepanelen ontmanteld. De zonnepanelen, die deze woningen en een aantal buren van elektriciteit voorzagen, waren geschonken door de Europese Unie. Ze werden door de Israeli's meegenomen.
Een groep kolonisten is dinsdagmorgen de boomgaarden van het dorp Bruqin, ten westen van Salfit, binnengedrongen en heeft daar 39 bomen  uitgetrokken en vernield. Het ging om olijf- en amandelboompjes. Bashir Salama, het hoofd van het gemeentebestuur, zei dat het land van Jamal Othman Salama betrof. Bruqin ligt dicht in de buurt van de nederzetting Brukhin. Jamal Salama, de boer en eigenaar van de boompjes, zei dat dit niet de eerste keer was. In 2011 hakten de kolonisten 200 olijfbomen om, om waterleidingen aan te leggen voor hun nederzetting die op privé grond van Palestijnen was gebouwd.   
De Palestijn Ayman Naim Kawasbe uit Beit Hanina (Jeruzalem) heeft maandag eigenhandig het huis van zijn familie gesloopt.
Hij deed dat omdat de gemeente Jeruzalem dreigde hem anders heel hoge kosten in rekening te brengen. Het huis was, zo stelde de gemeente, gebouwd zonder vergunning Vergunningen worden alleen heel zelden verleend aan Palestijnen in Oost-Jeruzalem.  
Kolonisten van de nederzetting Neve Daniel ten zuiden van Betlehem hebben een stuk land van het dorp Shoshaleh (gemeente al-Khadr) in beslag genomen. Zij willen daar een weg maken die hun nederzetting verbindt met de hoofdweg tussen Jeruzalem en Hebron. Ahmad Salah, van het Comité tegen de Muur en de nederzettingen in al-Khadr, vertelde het persbureau WAFA dat de kolonisten het dorp binnenvielen en foto's maakten, onder andere van huizen.Gevraagd naar wat ze van plan waren zeiden ze dat ze door dat gedeelte van het dorp een bypass-weg gaan aanleggen.

Geen opmerkingen:

Israel schiet 16-jarige neer en laat hem twee uur bloeden

Mohammed Abdullah Salah Suleiman Israelische militairen hebben vrijdag weer een 16-jarige jongen doodgeschoten.  Hij was het 15e kind dat st...