donderdag 11 oktober 2018

Israelische soldaat gewond bij aanval met mes

De plaats van de aanval  (Foto The Times of Israel)

Een 32-jarige Israelische reservist is donderdag  gewond geraakt bij een aanval met een mes in de buurt van het Israeliche Huwwara checkpoint ten zuiden van Nablus. De aanvaller wist te ontkomen. Een 26-jarige vrouw onder de omstanders werd aan haar been geraakt toen soldaten het vuur op de vluchtende Palestijn openden. Ook een aantal auto's werd geraakt.
De Israelische reservist stond bij een bushalte bij een legerplaats te wachten, toen hi in de borst werd gestoken. Zijn verwonding is ernstig volgens Palestijnse en Israelische berichten. De aanvaller kon niet worden geïdentificeerd, Hij zou ook niet zijn geraakt door de Israelische schoten en vluchtte het dorp Huwwara in.
Palestijnse bronnen meldden dat het Huwwara checkpoint werd gesloten, evenals alle ingangen tot Nablus en dat een grootscheepse klopjacht werd georganiseerd. Er ontstonden grote files van naar huis terugkerende Palestijnen voor het weekeinde.
Kolonisten van de nederzetting Yitzhar bekogelden intussen de Palestijnse auto's op de weg naar Nablus.

Geen opmerkingen:

ICJ geeft Israel opdracht onmiddellijk voedselkonvooien naar Gaza door te laten

  Het Internationale Hof van Justitie (ICJ) in Den Haag heeft Israel donderdag opgedragen ongehinderd voedsel, water en hulp door te laten n...