donderdag 27 augustus 2009

Ir Amim verwijt stadsbestuur Jeruzalem mee te werken aan judaïsering

Ir Amim heeft in een vandaag gepubliceerd rapport het stadsbestuur van Jeruzalem en andere overheden verweten mee te helpen aan gecoördineerde plannen van organisaties van kolonisten om de wijken rond de Oude Stad te verjoodsen. Volgens Ir Amim (geciteerd op Ynetnews) wonen al 2000 Joden in Arabische wijken en zijn nu projecten onderweg die hun aantal met 750 zullen vermeerderen. Zo zijn projecten onderweg voor 104 huizen in Ras al-Amud, 20 in Wadi al-Hilweh (in Silwan), en 30 op het terrein van het Shepherd Hotel in Sheikh al-Jarrah.
Het Shepherd Hotel in Sheikh Jarrah.

Volgens Ir Amim wordt de bulk van de projecten uitgevoerd door twee groeperingen van gelovige kolonisten, Ateret Cohanim en Elad. De organisatie zegt dat planning en uitvoering gedaan worden in samenwerking met diverse overheidsinstellingen, waaronder het stadsbestuur van Jeruzalem. "These settlements create a continuity of Jewish population in the neighborhoods surrounding the Old City and settles settlers in the area that is at the heart of the Israeli-Palestinian conflict," aldus het rapport van Ir Amim. Volgens Judith Oppenheimer, directeur van Ir Amim, betekent het toedelen van nog eens 150 huizen aan kolonisten in dit gebied dat de mogelijkheid van een oplossing die de instemming van alle partijen heeft waarschijnlijk onmogelijk wordt gemaakt.

Geen opmerkingen:

Hamas vuurt raketten af op Jeruzalem in antwoord op Israelische aanvallen op al-Aqsa

Drie keer updated. De Hamas-beweging in Gaza heeft maandagavond even na zes uur plaatselijke tijd (7 uur Europese tijd) eeen zevental rakett...