donderdag 27 augustus 2009

Israël sluit radiostation Bethlehem 2000


Israëlische militairen hebben woensdag het radiostation Bethlehem 2000 gesloten, meldt het International Middle East Media center IMEMC. De militairen kwamen het station in Beit Jala rond zes uur 's avonds binnen, gaven de technicus opdracht de uitzending te staken en namen vervolgens de apparatuur mee. Er werd geen machtiging getoond of reden opgegeven. Een van de soldaten zei alleen dat 'we Bethlehem 2000 niet meer willen horen'. Reporters sans Frontières heeft geprotesteerd tegen de sluiting en Israël opgeroepen de apparatuur onmiddellijk terug te geven. De medewerkers van Bethlehem 2000 zelf zijn vooral verbaasd: het station, dat in 1996 werd opgericht, zond geen politiek getinte programma's uit, maar vooral muziek en wat plaatselijk nieuws.

Ik moet bij dit merkwaardige bericht aantekenen dat volgen van wat er in de bezette gebieden gebeurt een mer à boire oplevert, kortom teveel. Een greep: dinsdag drie broers gedood en zeven andere personen gewond bij Israëlische luchtaanval op tunnels in het zuiden van de Gaza-stook. Woensdag: man doodgeschoten in Hebron die Israëlische militairen met mes zou zijn aangevallen. Eveneens woensdag: twee Palestijnse families gedwongen zelf hun zonder permissie gebouwde/uitgebouwde huizen in Jeruzalem (respectievelijk in de wijk Aqbal al-Khalidiyya en de wijk Silsila) af te breken omdat zij anders buitensporig hoge boetes moesten betalen (ruim 20.000 dollar in één geval). Beide dagen: meerdere arrestaties van Palestijnen door Israëli's en van Palestijnen door Palestijnen.
Donderdag: Israël arresteert tien Palestijnen in Jenin, Nablus, Qalqilya en Ramallah en en neemt ze mee voor ondervraging, op zee voor Gaza wordt een 25-jarige Palestijn onthoofd als de Israëlische marine de boot beschiet waarmee hij aan het vissen was, een collega van hem raakt gewond. Bijna niets deprimerenders dan door de pagina's gaan van Ma'an News, IMEMC en the Palestinian Information Center.

Geen opmerkingen:

Raketten Hamas richting Jeruzalem na Israelische aanvallen op al-Aqsa, Israelische vergelding doodt 20 mensen in Gaza

Vier keer updated. De Hamas-beweging in Gaza heeft maandagavond even na zes uur plaatselijke tijd (7 uur Europese tijd) eeen zevental rakett...