vrijdag 2 oktober 2009

Ook wilde zwijnen hebben last van de Muur


Tunnelslachtoffer wordt geborgen.


Alweer geen vrolijke week. Woensdag twee mannen (45 en 35)in Rafah gedood en 13 mensen gewond bij het droppen van drie Israëlische bommen op tunnels aan de grens. De aanval volgde op het afschieten van projectielen vanuit de strip richting de Negev, zonder dat die schade hadden veroorzaakt. Dezelfde dag: de 17-jarig Fuad Turkman overleden nadat hij op het schoolplein van de Ezzedin al-Qassem school in het dorpje Ya'bad bij Jenin was overreden door een legerjeep. Het Israëlische leger sprak van een ongeluk door een mechanisch mankement aan de jeep. Het voegde er gewoontegetrouw aan toe dat de zaak wordt onderzocht. Palestijnse ooggetuigen zeiden dat een groepje jongeren stenen had gegooid en door jeeps werd nagezeten tot op het schoolplein. Fuad was daar met opzet door de jeep geraakt en overreden.
Een dag eerder, dinsdag: zes orders overhandigd om zogenoemd íllegaal' gebouwde huizen te slopen in het dorp Azzoun, bij Qalqiliya. Nog een dag eerder: een 17-jarige tweeling gewond toen zij op weg gingen naar school en om onduidelijke redenen vanaf de grens een paar granaten werden afgevuurd op hun dorpje Musaddar in Midden-Gaza.
De hele week waren er ook de gebruikelijke raids en tenminste een achttal nachtelijke arrestaties. De week eindigde echter met een curieuze noot: de 75-jarige Khalid Mustafa al-Kilani uit een dorpje bij Jenin werd donderdag opgenomen in een ziekenhuis na voor zijn huis te zijn aangevallen door een wild zwijn. Kilani gaf 'de Muur' hiervan de schuld. Door de afscheiding zijn de dieren afgesneden van de landbouwgebieden waar ze meestal rondliepen, zodat ze nu vooral in woongebieden opduiken.

Geen opmerkingen: