donderdag 18 maart 2010

Westoever nog steeds onrustig, dode door raket vanuit Gaza

Ook donderdag werden weer botsingen gemeld tussen Palestijnen en het Israëlische leger en politie die in grote aantallen paraat was..Het kamp Shuafat werd afgesloten nadat jongeren daar stenen hadden gegooid. Het Qalandia checkpoint nabij Ramallah werd gesloten. Een Israëlische soldaat werd daar gewond. Nabij Hebron waren eveneens botsingen. 

Bij Ashkelon werd een Thaise werknemer die in groentekassen werkte gedood door een vanuit de Gaza-stook afgeschoten projectiel. Een onbekende groep, Ansar as-Sunna (de naam lijkt erop te wijzen dat de groep een salafistische affiliatie heeft) eiste de verantwoordelijkheid op. De aanslag werd gepleegd terwijl Lady Ashton, de minister van Buitenlandse Zaken van de Europese commissie een bezoek bracht aan Gaza. Update: Israël voerde vrijdagnmoregn vroeg zes luchtaanvallen uit als vergelding. Twee mensen werden gewond bij drie aanvallen op tunnels bij de grens met Egypte. De drie andere aanvallen vonden plaats bij Khn Younis., Een ervan trof en ijzergieterij. 
Woensdag vertoonde eenzelfde beeld wat ongeregeldheden op de Westoever betreft als vandaag. Ma'an News meldde dat het onder meer onrustig was in enkele wijken van Jeruzalem. Er waren verder botsingen bij het Qalandia en Betillo checkpoint bij Ramallah en twee checkpoints ten zuiden van Nablus. Ook in de buurt van Hebron en Bethlehem waren verspreide clashes.

 Fotografen van Ma'an maakten een serie foto's in de buurt van Nablus, waarvan er hier twee te zien zijn.
De foto onder is van een betoging die ongeveer 50 Palestijnse Israëli's woensdag hielden in Jaffa tegen de verjoodsing van Jeruzalem. De toneelschrijver en regisseur Samieh Jabbarin werd daarbij gearresteerd wegens het ongeoorloofd deelnemen aan een demonstratie

 De onderste foto is uit de Egyptische krant Al Masry al-Youm en toont een demonstratie van studenten voor de poort van de universiteit van Cairo. Ook bij diverse andere Egyptische universiteiten werd woensdag voor de tweede achtereenvolgende dag gedemonstreerd.

Geen opmerkingen:

Israelische militairen doden weer Palestijn

Ibrahim Abu Yacoub Israelische militairen hebben donderdagavond opnieuw een Palestijn doodgeschoten. Het was de 33-jarige Ibrahim Mustaf...